Direct door naar content
Blog 2 Nicole "Ik ga me inschrijven voor een wedstrijd van 21,1 km. Wie had dat ooit gedacht?" afbeelding nieuwsbericht

Blog 2 Nicole "Ik ga me inschrijven voor een wedstrijd van 21,1 km. Wie had dat ooit gedacht?"

09 november 2017

Mijn eerste halve marathon!
Het is na een rustperiode na de Dam tot Damloop tijd om nieuwe doelen te maken en wedstrijden in te plannen. Daar heb ik een begin mee gemaakt door me in te schrijven voor de 10 Engelse Mijlen van Apeldoorn tijdens de Midwinter Marathon begin februari 2018. Een mooie uitdaging in aanloop naar de Halve Marathon van Haren op 10 maart! Ja het gaat echt gebeuren, ik ga me inschrijven voor een wedstrijd over 21,1km. Wie had dat ooit gedacht?

Verantwoord weer oppakken..
Afgelopen weken zijn mijn trainingen tijdelijk in de slop geraakt door onder andere een blessure. Tijd dus om het verantwoord op te gaan pakken. En eerlijk is eerlijk, ik hou van deze tijd van het jaar om te lopen! De temperaturen zijn steeds beter, er zit veel zuurstof in de lucht en de kleuren van de herfst om je heen zijn werkelijk schitterend.

Boven verwachting makkelijk
Deze week ben ik begonnen met wat intervallen over een kortere afstand, om de basissnelheid te verhogen zonder direct voor een te zware belasting te zorgen. Het ging boven verwachting makkelijk en het lukte om de tempo's zelfstandig bij te houden. De vrijheid dat dit geeft in het prachtige herfstlandschap was schitterend. Op de terugweg trakteerde moedertje natuur op een ware regendouche, zalig als je warm bent! Nadeel is wel dat de hoortoestellen dan uit moeten. Maar, ik ben toch heelhuids thuisgekomen. Het grote voordeel van regenbuien is dat het erg rustig is op de wandel- en fietspaden.

Vrijdag heb ik weer een intervaltraining gedaan, deze was pittiger maar ik heb het kunnen volbrengen terwijl ik dat niet had verwacht. Wat een enorm positief gevoel geeft dit. Wellicht is het voor deze slak ooit ook mogelijk om die enorme grens van 30 minuten over de 5 kilometer te doorbreken. Het zou super zijn als dat gaat lukken, dan worden de langere afstanden ook beter te doen in relatief kortere tijd.

Morgenochtend staat er nog een 6,4 kilometer intervaltraining op het programma, waarbij ik steeds 400 meter zal versnellen gevolg door dan 400 meter herstel. Vanaf komende week zal ik vervolgens weer bij de groep aanhaken voor de dinsdagtraining en gaat mijn schema in aanloop naar de halve marathon van start!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Special Olympics 2021 was een bijzondere editie

Racerunning wordt Frame Running!

FietsMaatjes wil handbikers en fietsers koppelen

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×