Direct door naar content
Blog 2 Bart “Ik ben nauw betrokken bij mijn zwemclub. Zo help ik waar nodig door activiteiten te organiseren en te assisteren bij wedstrijden.” afbeelding nieuwsbericht

Blog 2 Bart “Ik ben nauw betrokken bij mijn zwemclub. Zo help ik waar nodig door activiteiten te organiseren en te assisteren bij wedstrijden.”

13 november 2017

Special Olympics Heerenveen
Zaterdag 28 oktober waren de Special Olympics Regionale Spelen in Heerenveen. Vijf zwemmers van mijn ploeg deden mee met de wedstrijden en er waren vier begeleiders. Ik ben zelf mee geweest om te filmen en te vloggen. Ik heb namelijk een eigen YouTube Kanaal: ecb fishingteam.

Nauw betrokken
Ik ben nauw betrokken bij mijn zwemclub. Zo help ik waar nodig door activiteiten te organiseren en te assisteren bij wedstrijden. Zo dus ook op 28 oktober. Die dag ging de wekker al om half 7 ’s ochtends. Na een ontbijt werd ik door mijn zwemtrainsters opgehaald en reden we naar Heerenveen. Om 9 uur was de openingsceremonie en om 10 uur startte de wedstrijd. Om 12 uur was er een pauze en kregen alle zwemmers een lunchpakket. Een zanger uit de regio zorgde met een optreden in het zwembad ondertussen voor wat vertier en we gingen zelfs een polonaise lopen. Ook kwam Kees Konijn nog gezellig langs. Om 1 uur begonnen vervolgens de finales en om 5 uur volgde de prijsuitreiking. Helaas kampte de organisatie met een computerstoring waardoor ze niet alle prijzen konden uitreiken. Gelukkig werden deze prijzen na afloop toegestuurd. Wij hebben deze gezellige en sportieve dag afgesloten bij de McDonald’s.

1 op 1 zwemen
Op woensdag 1 november ben ik naar het zwembad in Veendam gefietst voor de wekelijkse zwemtraining. Omdat een van de vrijwilligers op vakantie is tot midden december neem ik van haar het 1 op 1 zwemmen met een epileptische jongen over. We hebben zwembandjes opgehaald en zijn naar het subtropische gedeelte van het zwembad gegaan. Eerst een paar keer door de stroomversnelling en daarna naar het buitenbad. Brrr, koud! Snel naar binnen om even in het bubbelbad te zitten, van de glijbaan af te gaan en door de stroomversnelling. Het uur vloog voorbij. Na afloop heb ik de vader van deze jongen bijgepraat over hoe het was gegaan en was er nog tijd om zelf een half uur te training met mijn zwemploeg.

Binnenkort ga ik sponsorzwemmen om geld binnen te halen voor de Special Olympics in de Achterhoek. Daarover meer in mijn volgende blog!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×