Direct door naar content
Beverly was bang dat ze nooit meer zou dansen vanwege haar spierdystrofie afbeelding nieuwsbericht

Beverly was bang dat ze nooit meer zou dansen vanwege haar spierdystrofie

22 november 2017

Haar hele leven had ze gedanst. Toen Beverly Weuring op haar 55ste spierdystrofie kreeg, dacht ze dat het dansen voorbij was. Maar toen ging ze dansen in haar rolstoel. ‘We hebben geen beperkingen, alleen de beperkingen die we onszelf opleggen.

Ze was vastbesloten om door te gaan en om andere rolstoelgebruikers ook het plezier en passie te brengen wat dansen je geeft. Daarom richtte ze bijna tien jaar geleden de Wheelchair Dancers Organization op. Sindsdien heeft ze duizenden dansers laten genieten met gratis danslessen die door professionele dansdocenten werden gegeven.

De boodschap van Beverly is: iedereen kan dansen. ‘We hebben geen beperkingen, alleen de beperkingen die we onszelf opleggen’, zegt ze.

Maar waarom zouden we moeten dansen, volgens Beverly en haar dansorganisatie, die daar alles aan doet?  ‘Omdat we gezegend zijn met de lichamen die we hebben’, zegt ze. ‘Dansen helpt echt om je gezondheid een boost te geven. Het stimuleert je hersenen doordat er endorfines worden aangemaakt, waardoor je je gelukkig voelt. Om te dansen gaan we de deur uit, we zien andere mensen. De band tussen rolstoeldansers en valide dansers is geweldig. Dansen verrijkt je leven en verwarmt je ziel. Het is haast een vorm van meditatie.

Zo veel lol kan jij ook hebben als je danst. Wil jij ook dansen maar weet je niet waar? Vind hier een dansvereniging bij jou in de buurt.

Bron:www.wheel-life.org
 

 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×