Direct door naar content
Een handbike maakt je binnen no time fit afbeelding nieuwsbericht

Een handbike maakt je binnen no time fit

29 november 2016

Je kan met een auto en het openbaar vervoer er op uit als je een rolstoel hebt. Maar waarom zou je ook niet eens met de handbike op pad gaan? Je hebt er niemand bij nodig, je kunt best ver weg gaan en je blijft ook nog eens fit. Dubbele winst voor jou dus!

Vroeger werd de handbike alleen
voor getrainde atleten gebruikt. Dat is inmiddels al zo achterhaald. Steeds meer rolstoelgebruikers ontdekken dat je met een handbike langere afstanden kunt afleggen. Je gebruikt je handen als motor om jezelf aan te drijven. Dat is bij je gewone rolstoel ook zo, maar doordat je een ketting aandrijft kom je veel makkelijker vooruit.

Wegrijden met een handbike hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt namelijk ook een handbike aan je rolstoel koppelen. Dit 'fietsdeel' maakt van je rolstoel een driewieler door de twee kleine voorwielen op te tillen. Verder heb je dan ook een stuur voor je met twee handgrepen waarmee je de ketting in beweging brengt.

Als je vaker de handbike pakt dan bouw je daar ontzettend snel meer conditie mee op. Ja, je voelt in het begin je armen best wel, maar tegelijkertijd word je daar dus sterker van.

Een prima alternatief dus voor de auto of een scooter. Jezelf voortbewegen is leuker dan op de bus staan wachten of in een file belanden.  Maar een nieuwe handbike kan wel een flinke uitgave zijn. Zo’n paar duizend euro. Vraag bij je gemeente wat de mogelijkheden zijn binnen een WMO-budget. Je kunt ook op veel plekken eerst een leenhandbike uitproberen. Hier lees je daar meer over.

Zie ook: www.handbiken.nl/een_budget_voor_jouw_nieuwe_handbike

Fotograaf: Dingena Mol

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×