Direct door naar content
Dit zijn de (wetenschappelijke!) voordelen van een sportbuddy afbeelding nieuwsbericht

Dit zijn de (wetenschappelijke!) voordelen van een sportbuddy

03 december 2017

Helemaal nu het winter is blijf je liever binnen bij de haard, in plaats van de deur uit gaan om te sporten. Heb jij een stok achter de deur nodig? Of wil je het sporten wat gezelliger en motiverender maken? Regel dan een sportbuddy voor jezelf.

Uit een groot Europees onderzoek is gebleken
dat een sportbuddy echt helpt om je sport langer vol te houden, zodat je ook echt de smaak te pakken krijgt en beter en fitter wordt. Aan het onderzoek naar sportbuddy’s deden niet alleen Nederlandse kinderen mee: ook in de landen Finland, Litouwen en Portugal, werden kinderen aan iemand gekoppeld als buddy. Dat bleek goed te werken: van in totaal 370 kinderen zag 63 procent met zijn of haar buddy sporten uiteindelijk als hobby. Ze bleven dus ook sporten.

Een buddy stimuleert, motiveert en geeft je een schouderklopje na afloop. Dat zijn de kleine dingen die een groot verschil uitmaken. Vanwege je beperking ben je misschien bang dat je tekortschiet of dat je niet mee kunt doen. Met een buddy als individuele coach hoef je niet meer onzeker te zijn en zul je zien dat drempels worden verlaagd.

Een buddy is er ook bij jou in de buurt te vinden. Kijk hier maar eens.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Hypermobiliteit: met deze sporten kun je het in je voordeel gebruiken

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×