Direct door naar content
Golfvereniging Leeuwenbergh verwelkomt als eerste vereniging in Nederland gehandicapte golfers afbeelding nieuwsbericht

Golfvereniging Leeuwenbergh verwelkomt als eerste vereniging in Nederland gehandicapte golfers

05 december 2017

De Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh neemt als eerste golfvereniging in Nederland een groep van ongeveer 25 paragolfers als volwaardig lid op in de vereniging.

Leeuwenbergh heeft zeven jaar geleden haar medewerking verleend aan een experiment van Sophia Revalidatie. Onder leiding van José Loomans, pro van de stichting Golf voor Gehandicapten, is bezien of golf een rol kan spelen in verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met beperkingen.

Het experiment bleek een groot succes en heeft zelfs alle verwachtingen overtroffen. De paragolfers kunnen bij Leeuwenbergh onder gunstige condities golfen en krijgen ook 45 groepslessen per jaar.

Het enthousiasme van de groep is heel groot. Golf bij Leeuwenbergh betekent voor hen veel meer dan een balletje slaan. Paragolfers bewegen, komen uit een isolement, treffen lotgenoten, helpen elkaar en lachen met elkaar. “Op de donderdag op Leeuwenbergh staat mijn beperking eens niet voorop” zei een van de deelnemers en verwoordde daarmee de gevoelens van de hele groep.

Omdat Leeuwenbergh al zoveel jaar ervaring heeft in het op maat begeleiden van mensen met een beperking adviseert de NGF nu andere verenigingen gebruik te maken van de hier aanwezige kennis.

“Leeuwenbergh: meer dan golf alleen”

Daarnaast organiseert het bestuur van de Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh op 8 december as. vanaf 16.00 uur een borrel waar de leden die het afgelopen jaar lid geworden zijn welkom worden geheten. Hierbij zal speciaal aandacht worden besteed aan de paragolfers die tot de vereniging toetreden. Zowel de wethouder Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport van de Gemeente Den Haag, Rabin Baldewsingh, als de president van de koninklijke Nederlandse Golf Federatie, de heer Willem Zelsmann, zullen aanwezig zijn om dit bijzondere en feestelijke moment met álle nieuwe leden en betrokkenen te vieren.

Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de commissie paragolf, Frans van Noort, telefoonnummer 06-54901439 of portefeuillehouder Wouter van IJzeren, telefoonnummer 06-25488577.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×