Direct door naar content
20 nuttige dingen om te doen terwijl je op de dokter wacht afbeelding nieuwsbericht

20 nuttige dingen om te doen terwijl je op de dokter wacht

21 december 2017

Wachten. Als je veel in het ziekenhuis komt, zul je dat veel moeten doen. Of je nu zelf een afspraak hebt of je met iemand mee bent. Dan kun je die tijd meer beter nuttig gebruiken.

1. Foto’s deleten van je digitale camera of van je telefoon.
Want 300 foto's van je hond is misschien een beetje overdreven?

2. Mediteer. Niet nuttig? Echt wel! Het brengt je tot rust en dat kun je in het ziekenhuis vaak goed gebruiken. Is meditatie nieuw voor je? Probeer dan eens de app Headspace, die helpt je om zelfs in een drukke omgeving even een rustmoment te vinden.

3. Maak een boodschappenlijstje. Dan is dat maar gedaan.

4. Zet de vragen die je voor je dokter hebt op een rij. Want hij of zij gaat je straks vast vragen of jij nog vragen hebt. En die komen dan misschien niet meteen in je op. Schrijf ze nu alvast op, op papier of in de notitie-app van je telefoon.

5. Vraag de assistente hoe lang hij of zij schat dat het nog duurt. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je ongeveer weet hoe lang je moet wachten, het voelt als minder lang.

6. Moet je lang wachten? Loop dan even terug naar je auto en haal 'm leeg. Flesjes water, pakjes drinken, zakdoekjes. Weg ermee.

7. Haal je tas ook meteen maar leeg. Exit plakkerige snoepjes en oude restaurantbonnetjes.

8. Luister naar een podcast. Want podcasts zijn weer helemaal van nu. Oordopjes in en je leert nog wat.

9. Schrijf in je dagboek. Dat kan in een ouderwets exemplaar maar tegenwoordig natuurlijk ook allemaal online.

10. Neem wat leesvoer mee van huis. Die tijdschriften in de wachtkamers van ziekenhuizen gaan in de zomer altijd over Kerst en in december tonen ze de voorjaarsmode.

11. Beantwoord kaarten. Daar krijg je er in moeilijke tijden hopelijk een hoop van. Van goede vrienden en familieleden die je een hand onder de riem steken. Wel zo aardig om dan even te reageren. Een Whatsappje terug is al genoeg, hoor.

12. Lak je nagels. Als je een vrouw bent tenminste, tenzij je een metroman wilt zijn.

13. Brei! Klinkt suf misschien, maar uit onderzoek blijkt dat het stressverlagend werkt. Geldt ook voor haken, trouwens.

14. Brainstorm. Of het nu voor je werk is, voor je hobby, of voor thuis. Je hebt nu de rust om even je creativiteit met je aan de haal te laten gaan. Pinterest kan helpen. Dan heb je die traktatie voor je kind zo bedacht.

15. Lees het nieuws. Je bent weer bij en het heeft als bonus voordeel dat het zo lekker relativeert. Jij zit bij de dokter, maar op het schaal van het leed van de wereld valt dat best mee.

16. Plan de week. Afspraken. Verjaardagen. Schooltaken. Werk. Schrijf het in je agenda of online kalender.

17. Beweeg! Maak een wandeling door het ziekenhuis. Oefen je buikspieren door je benen steeds kleine beetje op te tillen. Of je bekkenbodemspieren door ze aan te spannen en weer te ontspannen.

18. Bestel online alvast je boodschappen, want je boodschappenlijstje is tenslotte al gemaakt.

19. Werk je financiën bij. Dat kan tegenwoordig allemaal mobiel. Met de app van je bank kom je al een heel end. Bekijk je saldo en betaal alvast je rekeningen. Weer een zorg minder.

20. Check alvast of er file is, voor als je straks weer naar huis rijdt.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×