Direct door naar content
De racerunner kan lekker hard en jouw kind kan het ook afbeelding nieuwsbericht

De racerunner kan lekker hard en jouw kind kan het ook

10 december 2017

Voor ernstig beperkte kinderen is het stukken moeilijker om een sport te vinden. Heeft jouw kind bijvoorbeeld spina bifida, of hersenverlamming: kun je dan wel naar een reguliere sportclub en hoe komt je zoon of dochter dan mee met de rest? Het antwoord: dat kan door lekker te gaan racerunnen bij een atletiekvereniging.

De RaceRunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Door te lopen of te rennen kunnen kinderen die ernstig lichamelijk beperkt zijn zich zo op een stoere manier voortbewegen. Ze kunnen er echt hard mee gaan ook. Dat geeft een stoot adrenaline en endorfine. Blijmakende stofjes dus, en dus ook hele blije gezichten. 

Vooral voor kinderen met lichamelijke beperkingen als cerebrale parese of een open rug is dit een mooie uitvinding. Bij veel van deze kinderen is de handfunctie zo beperkt, dat ze geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. Met de RaceRunner kan jouw kind ook conditie opbouwen, vriendjes maken op een sportclub en meedoen met de activiteiten.

Wat extra bijzonder is: de RaceRunner kan bij steeds meer atletiekverengingen gebruikt worden op atletiekbanen. Op deze manier kan jouw kind gewoon sporten met kinderen met en zonder lichamelijke beperking.

Wouter de Kort, die door een motorische handicap moeilijk kan lopen, is een fanatieke racerunner geworden. ‘Ik ben niet anders, ik sport alleen anders.’ Hij traint bij een atletiekvereniging tussen atleten zonder handicap. ‘De eerste keer was enorm zwaar, maar het was ook een openbaring om zo te kunnen rennen. Ik doe het nu elke week. Het is erg goed voor mijn rug en heupen, die doen veel minder pijn.’

Wouter deed ook gewoon mee aan de Dam tot Damloop. Waarom ook niet? ‘Ik deed niet onder voor de rest, ik zie mezelf helemaal niet als een sporter met beperking.’

Benieuwd hoe een racerunner eruit ziet? Kijk hier dan even naar

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×