Direct door naar content
Blog 4 Melanie "Ik vind het echt heel gaaf dat ik zoveel wedstrijden op de planning heb" afbeelding nieuwsbericht

Blog 4 Melanie "Ik vind het echt heel gaaf dat ik zoveel wedstrijden op de planning heb"

14 december 2017

Netwerkbijeenkomst Uniek Sporten Groningen
In mijn vorige blog vertelde ik dat ik 23 november ging praten op een netwerkbijeenkomst van Uniek Sporten. Ik ga jullie nu vertellen hoe deze middag is verlopen. Rond 4 uur moesten we naar een zaal waar ongeveer 80 mensen zaten van gemeenten, overheid en sportverenigingen. Om half 5 moest ik samen met Bart Hol en Nicole Kort, net als ik ambassadeurs van Uniek Sporten, enkele vragen beantwoorden. Er werd bijvoorbeeld gevraagd wat het sporten zo belangrijk maakt. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen sport en vooral mensen met een beperking. Je voelt je er namelijk veel beter door en je bereikt meer in je leven, bijvoorbeeld op school. Als je sport dan heb je simpelweg veel meer energie. Rond 5 uur gingen we met iedereen een broodje en soep eten. Daarna werden er verschillende workshops gehouden. In de workshop die ik samen met Bart en Nicole gaf, vertelden wij over ons leven en de rol van sport. Ik hield een presentatie over handbiken en vond dit erg spannend om te doen. Gelukkig vonden de aanwezigen het interessant en was het heel leuk om te doen.

Wedstrijden
Van mijn trainer Albert heb ik mijn wedstrijdschema voor volgend jaar gekregen. Van 3 tot en met 6 mei ga ik naar Oostende (België) om daar de World Cup wedstrijden te handbiken. Op 9 en 10 juni heb ik een wedstrijd in Zwitserland, op 14 juni is de handbikebattle in Oostenrijk, op 17 juni het Nederlands Kampioenschap op de weg en op 20 juni Nederlands Kampioenschap tijdrijden. Vervolgens doe ik van 6 tot en met 8 juli mee aan de World Cup in Emmen en op 29 en 30 september ga ik voor een wedstrijd naar Praag (Tsjechië). Ik vind het echt heel gaaf dat ik zoveel wedstrijden op de planning heb.

Trainingen
Ik train nu weer vier keer in de week op de handbike waarvan één keer in de week in Haren bij het UMCG handbike team. Twee keer per week krijg ik personal training in de sportschool, waardoor ik meer kracht in mijn armen krijg. Ook ga ik eens per maand naar Papendal om te trainen met het Nederlandse team. We starten met een training in de ochtend, waarna we vaak nog een bespreking hebben over de vorderingen en wat er verder op de planning staat. Vervolgens trainen we ’s middags nog een uur.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×