Direct door naar content
Voetbalfan Tyler (9) doet een hartverscheurend verzoek aan de kerstman afbeelding nieuwsbericht

Voetbalfan Tyler (9) doet een hartverscheurend verzoek aan de kerstman

24 december 2017

De 9-jarige Tyler Chambers heeft scoliose, wat inhoudt dat zijn rug is vergroeid. Daarnaast heeft hij een hersenaandoening die zijn wervelkolom en zenuwen heeft aangetast. Toen moeder Natasha Ward zag wat hij op zijn verlanglijstje voor de kerstman had geschreven, brak haar hart. 

Naast een scooter, chocola en voetbal had Tyler nog één speciaal verzoek: dat zijn rug beter wordt en de pijn stopt. “Ik barstte meteen in tranen uit”, vertelt zijn moeder. “Hij heeft het afgelopen jaar zoveel doorstaan. Hij zegt altijd: mam, als ik later voetballer ben, koop ik een Lamborghini voor je. Maar wel een groene Lamborghini. Hij is een ontzettend lief, zachtaardig jongetje.”

Brace
Natasha had voor het eerst in de gaten dat er iets niet klopte toen ze haar zoon zei om rechtop te staan en hij zei dat hij dat deed - terwijl zijn rug overduidelijk krom stond. Uit een scan bleek niet alleen dat zijn rug 61 graden gebogen staat, maar ook dat hij een aandoening heeft waarbij zijn hersenen in zijn wervelkanaal drukken. Tyler is daar afgelopen maand aan geopereerd en draagt een brace die zijn rug rechter moet maken. Als dat niet werkt, moet hij opnieuw onder het mes. 

Voetbal
Hoewel hij ontzettend veel pijn heeft, is Tyler vastberaden door te gaan met zijn grote liefde: voetbal. “Hij is zo dol op voetbal, hij leeft er voor. Zonder zou hij verloren zijn.” Het is echter maar de vraag of hij door kan gaan met die grote passie. Als de brace niet helpt, krijgt hij metalen pinnen in zijn wervelkolom. De artsen hebben gewaarschuwd dat hij dan niet meer kan voetballen. 

Rolstoel
“Ik weet niet hoe ik hem dat zou moeten vertellen. Dat zou hartverscheurend zijn.” Voor nu is Natasha opgelucht dat hij - in tegenstelling tot veel andere patiënten met scoliose - geen rolstoel nodig heeft. “Ik weet niet wat ons later te wachten staat. Ik kan niet in de toekomsten kijken, we kunnen alleen maar afwachten.”

Bron: The Mirror 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×