Direct door naar content
Jongetje (4) zonder armen en benen loopt voor het eerst afbeelding nieuwsbericht

Jongetje (4) zonder armen en benen loopt voor het eerst

13 januari 2018

De 4-jarige Camden Whiddon is geboren met een zeldzame genetische afwijking. Daardoor stoppen zijn armen waar zijn ellebogen beginnen en heeft hij geen benen. Maar moet je eens kijken wat hij allemaal doet.

Camden heeft geen ledematen.
Tóch is hij in staat om zich voort te bewegen, kan hij zichzelf voeden en zelfs pianospelen. Met dank aan zijn ouders en oudere zus is hij nu zelfs in staat om te lopen. Hij ontroerde alle kijkers van de Britse talkshow Good Morning Britain door zijn moves te showen.

Zijn moeder vertelt hoe bijzonder Camden is. ‘Hij inspireert me omdat hij alle vastberadenheid in zich heeft om dingen te doen. Soms ben ik een beetje down, maar dan zie ik dat Camden dat helemaal niet zo voelt. Hij gaat gewoon en doet de dingen die hij wil doen zonder dat hij zich ergens door tegen laat houden. Toen ik hem vroeg of hij trots is dat hij kan lopen, zei hij: Nee. Ik loop gewoon.’

Ondanks het feit dat hij geen ledematen heeft, is hij verder net als ieder vierjarig jongetje. ‘Hij peutert in z’n neus, vindt scheten grappig, houdt niet op met praten en vindt het leuk z’n zus te pesten.’

Bekijk zelf het filmpje om te zien hoe Camden zichzelf letterlijk uit de voeten maakt, zonder voeten.

Bron: The Mirror

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: