Direct door naar content
Honk- en softbalvereniging North Stars wint de Amsterdamse Pluim 2018! afbeelding nieuwsbericht

Honk- en softbalvereniging North Stars wint de Amsterdamse Pluim 2018!

18 december 2018

Maandagavond 17 december organiseerde Topsport Amsterdam de 21e editie van het Amsterdamse Sportgala. Ditmaal was het podium de Ballroomzaal in de Amsterdam RAI. Op deze avond werd naast de Fanny’s voor beste sportvrouw, sportman, sportploeg, coach en talent van het jaar, voor de vijfde keer de Amsterdamse Pluim uitgereikt op dit spectaculaire evenement. Ditmaal was de eer aan wethouder Sport Simone Kukenheim.

Na het bezoeken van de acht kandidaten voor de Amsterdamse Pluim van dit jaar, werd in oktober bekend gemaakt dat de Prins Willem Alexander manege, roeivereniging Willem 3 en honk- en softbalvereniging North Stars het best beoordeeld waren door de vrijwilligers van de Pluim en meegenomen zouden worden in de stemprocedure van het Sportgala.

Ondanks dat roeivereniging Willem het geweldige doel heeft om iedereen te kunnen laten roeien en de PWA manege samen met haar vele vrijwilligers vol passie paardensport aanbiedt aan diverse doelgroepen, wisten de North Stars de meeste stemmen voor zich te winnen dit jaar. Maar wat doet de organisatie dan precies? North Stars is een honkbalvereniging in Amsterdam Noord. De verenging heeft twee G-teams die meedoen aan een landelijke competitie. De vereniging vindt G-honkbal uitermate geschikt voor mensen met een beperking. Het is een teamsport waar bijna geen fysiek contact bij komt kijken en met de dode spelmomenten is het gemakkelijk om de gedachten van een speler weer bij het spel moment te krijgen. Geweldig voor mensen met PDD. Ook laat North Stars G-spelers doorstromen naar teams in de “reguliere” competitie waar zij inmiddels volledig zijn opgenomen in de teams. Dat is toch zeker een Pluim waard?!

Hou vooral alle drie de verenigingen in de gaten!

De Amsterdamse Pluim wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam, Reade- revalidatie en reumatologie, Stichting de Omslag, Fonds Gehandicaptensport, Meer Bewegen Voor Ouderen, Clientenbelang Amsterdam en het Longfonds.
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: