Direct door naar content
Gratis schaatsen op de Coolste Baan van Nederland tijdens de KPN Schaatsvriendendag afbeelding nieuwsbericht

Gratis schaatsen op de Coolste Baan van Nederland tijdens de KPN Schaatsvriendendag

06 januari 2018

Wegens groot succes herhaald: de KPN Schaatsvriendendag. Op zondag 25 februari kunnen sporters met een beperking samen met vrienden en familie gratis schaatsen op de Coolste Baan van Nederland, in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Deze mooie dag staat in het teken van gezelligheid en wordt mede mogelijk gemaakt door partners KPN en Univé.

Met je rolstoel het ijs op?
Geen probleem. Heb je een helm nodig? Aan alles is gedacht op deze dag. Wat voor beperking je ook hebt, de KPN Schaatsvriendendag is dé dag om onbeperkt met je vrienden of familie te genieten van het schaatsplezier.

Er is ontzettend veel te doen. Dit is de kans om schaatsles krijgen van oud-schaatsers Carl Verheijen en Barbara de Loor. Natuurlijk is er muziek, en als je het koud krijgt kun je natuurlijk opwarmen bij de koek-en-zopie tent met warme chocolademelk of erwtensoep.

Vorig jaar was Anita Jansen erbij met haar gezin. Zij blikt terug: ‘Het leven van twee van onze kinderen wordt gekenmerkt door ziekte en fysieke beperkingen, Dat de Schaatsvriendendag voor hen wordt mogelijk gemaakt, en dat er zoveel mensen aan mee werken om dit te realiseren, doet zo goed!’ Ook Véronique van der Schans heeft de vorige editie een topdag gehad met haar familie. ‘Namens de hele familie hartelijk dank voor deze enorme verwennerij! We zijn compleet in de watten gelegd, niet te geloven. Heel tof dat we voor onze dochter een helm konden lenen, geen overbodige luxe. We hebben 3 kilometer  door kunnen schaatsen. Heerlijk. Aangezien er familie mee mocht konden we de ‘oppasbeurtjes’ afwisselen met voluit schaatsen. Inmiddels kennen we best wat leuke sporters met een handicap die er ook met hun familie waren. Zo gezellig!’

Zorg dat je er ook bij bent met je familie of een vriend of vriendin. Mensen met een handicap mogen samen met 3 of 4 vrienden gratis meedoen. Meld je snel hier aan! Er kunnen maximaal 1.000 mensen meedoen.

Wil je alvast de sfeer proeven, bekijk dan de compilatie van afgelopen KPN Schaatsvriendendag:

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Semi-autonome auto geeft coureur met dwarslaesie zelfstandigheid terug

Word circusartiest bij het circustheater!

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×