Direct door naar content
Een hoger salaris door meer te gaan sporten? afbeelding nieuwsbericht

Een hoger salaris door meer te gaan sporten?

08 januari 2018

Je kent ‘m wel: Richard Branson, de waaghals, de avonturier en de man die 400 bedrijven bezit en een vermogen heeft van 5 miljard. Wat is zijn verklaring waarom hij dit allemaal voor elkaar heeft gekregen? Zijn uitleg is verre van ingewikkeld. Volgens Richard Branson is er een recept voor succes en productiviteit. Sporten!

Ja mensen, als hij het zegt dan moet je het wel aannemen.
Richard Branson is overdag twee keer zo productief als hij gesport heeft. Dat zijn zijn woorden, niet de onze. Maar iemand met de staat van dienst als Branson, die moet je wel serieus nemen. Sta vroeg op en breng je work-out routine naar een volgend level. Branson doet dat zelf door elke ochtend te gaan kite surfen. ‘Het is geweldig om te doen, het ontspant, en een betere vorm van stressmanagement is er niet.’ Iedereen die in de buurt van een strand woont raadt hij het aan. ‘Het leven is veel leuker als je tijd maakt om te sporten.’ En dat doet hij: want hij houdt ook veel van fietsen, tennissen en zwemmen.

We snappen heus wel als je niet blind het advies van Branson opvolgt. Maar we zouden het hier niet noemen als zijn bewering niet gestaafd werd door de wetenschap. Hèhè, natuurlijk is het gezond om te sporten, daar hoef je geen wetenschapper voor te zijn. Maar door meer bewegen en sporten een routine te maken in je leven, heeft niet alleen invloed op je figuur, het heeft óók invloed op je carrière.

Echt waar, dat was de uitkomst van een onderzoek uit 2011, waar het verband tussen sporten en het salaris werd onderzocht. Daar kwam uit dat regelmatig sporten je geheugen verbetert, je mentale alertheid en al dat soort geweldige verbeteringen van je hersenen. Wil je dat ook, dan wordt het tijd om je wat meer in het zweet te sporten, in plaats van je in het zweet te werken op kantoor.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: