Direct door naar content
Dit sporthorloge laadt zich op met jouw lichaamswarmte afbeelding nieuwsbericht

Dit sporthorloge laadt zich op met jouw lichaamswarmte

25 december 2017

Gebruik jij een smartwatch of ander sporthorloge bij het sporten? Niets is dan vervelender als je te laat ontdekt dat je ‘m vergeten bent op te laden. Dit probleem is straks verleden tijd zijn. Er is namelijk een horloge ontwikkeld dat zichzelf oplaadt met jouw lichaamswarmte.

Een smartwatch is handig om van alles mee te meten tijdens het sporten.
Je kan zien hoe lang je training duurt en als je buiten hardloopt of fietst zie je ook hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Zo'n horloge verbruikt alleen veel energie. Afhankelijk van je gebruik moet je het horloge daarom toch één keer in de zoveel tijd aan een snoertje leggen.

Daar wilden een paar slimme uitvinders uit Amerika iets aan doen. Zij bedachten een horloge dat je zonder onderbreking voor het opladen kunt blijven gebruiken. Dat is handig als je je horloge behalve voor het sporten ook in het dagelijks leven gebruikt als horloge.

In de PowerWatch, zoals de uitvinding is genoemd, zit een thermo-elektrische generator, die uit een heel klein temperatuurverschil bij de pols energie kan halen. Daardoor laadt het horloge zich vanzelf op.

Een metertje op het display van het horloge geeft aan hoeveel energie je al hebt opgewekt. Als je het horloge afdoet wordt de data opgeslagen in een geheugen en gaat het apparaat in een slaapstand. Op het moment dat je hem weer omdoet gaat het horloge weer aan en begint het ook weer met opladen. Leuk cadeautje om volgend jaar met kerst te vragen?

Bekijk de video van dit technische snufje voor sporters: 

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Michiel bedacht een ‘blindengeleide robot’

Handig voor blinden: pratende geldautomaat

Uitvinder helpt Juda bij gamen vanuit rolstoel

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×