Direct door naar content
Test als eerste een nieuwe game voor rolstoelgebruikers  afbeelding nieuwsbericht

Test als eerste een nieuwe game voor rolstoelgebruikers

29 december 2017

Waarschijnlijk ken je PokémonGo je wel: de rage rond een game die niet alleen kinderen maar zelfs volwassenen meer liet bewegen. In Nederland wordt nu gewerkt aan een vergelijkbaar spel voor rolstoelgebruikers. De makers zijn daarom op zoek naar een klein testpanel om de app uit te proberen.

De game 'Bloom', zoals het spel gaat heten, lijkt een beetje op PokémonGo.
Het gaat er namelijk om dat je pollen of bloemen oogst om energiepunten te scoren. Op die manier ga je er gericht op uit met je rolstoel. Je kunt het spel ook binnen gebruiken. Als het slecht weer is hoef je dus niet per se naar buiten om het te kunnen spelen.

Om 'Bloom' te gebruiken heb je een polshorloge en een smartphone of tablet nodig. Dat horloge registreert gedurende de hele dag je bewegingen, waardoor je ook kunt zien wat je hebt gedaan over de dag. Je kan daar met een aparte app (MyGraphs) ook beweegdoelen aan koppelen.

Het spel wordt op dit moment nog ontwikkeld door 2M Engineering en Fantasm, in samenwerking met het Ir. Otten Fieldlab. Dit centrum, dat gespecialiseerd is in oplossingen voor aangepast sporten, is nu op zoek naar rolstoelgebruikers die de game alvast willen testen.

Je kunt meedoen aan deze testfase als je in een rolstoel zit met een dwarslaesie of Cerebrale Parese. Verder is het goed om te weten dat je een eigen smartphone of tablet moet hebben en dat je op een aantal dagen beschikbaar moet zijn:

Vind je het leuk om deel te nemen aan deze test? Meld je aan bij Jan Verberkt door te mailen naar j.verberkt@libranet.nl of bel naar 06-12833219. Ook bij vragen kun je contact opnemen met Jan Verberkt van het Ir. Otten Fieldlab.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Gamen is van zichzelf al inclusief!

Blinde gamer Sven speelt puur op zijn gehoor

Eerste Paralympische game komt eraan!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×