Direct door naar content
Paard- en ponyrijden in Westervoort afbeelding nieuwsbericht

Paard- en ponyrijden in Westervoort

12 januari 2018

Om welke reden dan ook is pony- of paardrijden in een grote groep niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Op de niet al te grote Manege Ten Bosch met pensionstal hebben ze 17 pony’s en paarden waarmee ze niet alleen de ‘gewone’ ruiter de kunst van het paardrijden kunnen bijbrengen. Met deze dieren kunnen ze ook jou thuis laten voelen in de recreatieve paardensport. Wilbert Beerling: "Op de manege kennen we iedereen bij naam en kennen we elkaars krachten, maar ook de aandachtspunten die in iedere situatie verschillen."

Instructrice
De instructrice, Mirjam van Leeuwen, van Duo-coaching, heeft naast haar ORUN-instructeursdiploma een extra FNRS-opleiding gedaan voor aangepast paardrijden. Mirjam heeft jarenlange ervaring in het lesgeven, o.a. op een manege voor gehandicapten. Samen met de ruiter zoekt zij naar passende manier van lesgeven, zodat het paardrijden leuk én leerzaam is. Zij doet dit op een coachende manier, zodat de ruiter geprikkeld wordt en zelf initiatief kan tonen.

Voor ieder wat wils
Kun je zelf op- en afstijgen (van en op het paard/de pony komen) dan is het volgen van paardrijles bij ons bijna altijd mogelijk. Heb je auditieve of visuele beperkingen, autisme, gedragsproblematiek of een chronische aandoening? Bij Manege Ten Bosch helpen ze je graag met het leren paardrijden of het doorontwikkelen van je vaardigheden. Ze verzorgen groepslessen, maar ook individuele lessen en hebben pony’s en paarden voor alle lengtes, leeftijden en rijniveau’s. 

Maatwerk
De band tussen ruiter en dier staat voorop, daarom is verzorging en opzadelen ook een onderdeel van het lesprogramma. Zowel voor groepen als individuele ruiters kan er maatwerk worden geboden. 

Contact
Wil je meer informatie over het beoefenen van de paardensport met een beperking, over onze tarieven of een afsprak maken, dan kun Manege Ten Bosch via mail of telefonisch bereiken. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Wilbert Beerling via 06-10416670 of wilbert@manegetenbosch.nl.   

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×