Direct door naar content
Gooi, werp of rol die bal tijdens de boccia kennismakingsdag afbeelding nieuwsbericht

Gooi, werp of rol die bal tijdens de boccia kennismakingsdag

15 januari 2018

Het spel wordt al zo’n beetje sinds de Griekse oudheid gespeeld, iedereen kan het doen, en toch kennen maar weinigen het: Boccia. Je leert de sport het beste kennen door het gewoon te doen. Daarvoor zijn de speciale kennismakingsdagen. De eerste is al snel: op 20 januari.

Je weet waarschijnlijk niet eens hoe je deze sport uitspreekt
! Je zegt namelijk ‘botsja’, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Waar het om gaat is dat je het ook kunt spelen als je een zware, motorische beperking hebt en dat het net zo leuk of leuker is als jeu de boules. En het is niet voor niets dat al die Fransen maar geen genoeg kunnen krijgen van jeu de boules. Nog even en de boccia hype is op volle gang….

Het mooie aan boccia is dat het spel per handicap kan worden aangepast. Dus als jij gek bent op balsporten, dan is dit een geweldige sport voor jou. In het kort werkt boccia zo: eerst wordt de witte bal in het veld geworpen of gerold. Daarna krijg je als speler 6 rode of blauwe ballen die je zo dicht mogelijk tegen die witte bal moet aan zien te krijgen. Meestal wordt zo'n ronde vier keer gespeeld.

Boccia wordt veel gespeeld door mensen met cerebrale parese, spierziekten, een dwarslaesie of andere motorische beperkingen. Want het gooien of werpen van de bal mag op allerlei manieren: bovenhands, onderhands, met je voeten of met een hulpstuk.

Tijdens de Boccia Kennismakingsdag in Amsterdam kun je jouw favoriete werptechniek uitproberen. Die middag krijg je van 14.00 tot 17.00 volop de kans om de sport te leren kennen door het veel te doen. Gooi, werp of rol die bal maar, en ontdekt je tactiek en merk dat het een fysiek en mentaal uitdagende sport is..

De bondscoaches van het Boccia TeamNL kijken daar trouwens ook naar mogelijk talent. Dus ben je benieuwd of je boccia op Paralympisch niveau kunt spelen? Dan moet je zeker naar de kennismakingsdag komen.

Kun je 20 januari niet? De Boccia Talent- en Kennismakingsdagen worden een paar keer per jaar georganiseerd, dus je krijgt later nog een kans.

Wil je weten waar het is en je aanmelden? Doe dat hier.  

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Probeer Para-ijshockey tijdens clinic

KPN Voetbalvriendendag groot succes!

Met geleende handbike ontdekte Bas nieuwe passie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×