Direct door naar content
Natasa basketbalt na haar ongeluk gewoon verder, met prothese afbeelding nieuwsbericht

Natasa basketbalt na haar ongeluk gewoon verder, met prothese

05 februari 2018

Natasa Kovacevic zat met haar Hongaarse basketbalteam in de bus voor een teamuitje toen ze een zwaar verkeersongeluk kregen. Dat ongeluk werd de coach en manager van het team fataal. Natasa zelf verloor door het drama haar linkeronderbeen, maar was blij dat ze überhaupt nog leefde.

Natasa is nooit van plan geweest haar grote liefde op te geven. Met behulp van een prothese werkte ze aan haar herstel. Nog geen jaar later stond ze dankzij die toewijding weer op het basketbalveld. Het leverde haar zelfs de titel FIBA Europe Youth Ambassador op. Het revalideren viel hier zwaar, maar ze was niet van plan op te geven: ze moest en zou weer meedoen met een professioneel team.

En dat lukte. Twee jaar later tekende ze het contract met het professionele vrouwenbasketbalteam van haar thuisstad: Red Star Belgrade. Dat maakte haar de eerste Europese atleet die met een handicap meedoet met een professioneel sportteam. Het zal je niet verwonderen dat haar motto: ‘What doesn’t kill you, makes you stronger’ is.

In 2016 werd ze de voorzitter van de Servische basketbalclub. Filmmakers vonden Natasa’s verhaal zó inspirerend dat ze een documentaire ‘Leap’ maakten over haar leven.

 

Bron: Elite Daily.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Mariska Beijer: "Zie je handicap als een kracht"

Doe mee aan onderzoek rond sportblessures!

Iedereen verdient gelijke kans op sport!