Direct door naar content
Jouw kind leert verantwoord stoeien bij g-judo afbeelding nieuwsbericht

Jouw kind leert verantwoord stoeien bij g-judo

23 januari 2018

Als jouw kind een verstandelijke beperking heeft en van stoeien houdt, dan is judo een uitdagende en leerzame sport. Bij judo leert je zoon of dochter op een verantwoorde manier te stoeien, zonder elkaar pijn te doen.

Respect voor elkaar staat voorop bij g-judo.
Jouw kind leert bij g-judo daardoor verantwoord om te gaan met andere kinderen. En niemand zal hem of haar pijn doen. Het belangrijkste is plezier hebben met tijdens de les.  

Omdat judo een sport is die zowel staand als zittend beoefend kan worden, is deze sport ook voor bijna iedereen mogelijk om te doen. Ook als jouw kind meervoudig gehandicapt is of niet kan lopen, dan kan hij of zij zich uitleven op de judomat. Zo leren ze ook met kinderen omgaan die een andere beperking hebben.

Judoleraar Cees van Delft ziet dat kinderen met een beperking van elkaar leren. ‘Ze geven elkaar het vertrouwen: ik kan dit en ik help jou hierbij. Die energie brengen ze naar de ander.’ Natuurlijk gaat het bij judo om je tegenstander op de mat werpen, maar de judoleraar ziet er op toe dat dat met respect gebeurt. ‘Je werpt een ander, maar je zorgt wel dat hij goed terecht komt en zich niet blesseert. Door je verantwoordelijk te voelen voor de ander, gaat elk kind weer heel naar huis aan het eind van de les", zegt Cees.

Een judotraining bestaat uit een warming-up om blessures te voorkomen
en het is ook een manier om alvast aan de andere kinderen te wennen. Daarna worden allerlei werp- of valtechnieken geoefend. Vaak wordt afgesloten met een vriendschappelijk partijtje.

In Nederland zijn verschillende judoverenigingen speciaal gericht op kinderen met een verstandelijke beperking. Wil je weten waar er voor jouw kind een vereniging in de buurt is? Dat vind je hier.

Bron: Judo Bond Nederland

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×