Direct door naar content

Judo met een beperking

Uniek sporten

Judo is een sport waarbij twee spelers met elkaar stoeien op een respectvolle manier zonder elkaar te bezeren. Discipline, regels en respect zijn erg belangrijk bij deze sport. Bij judo wordt de manier van beoefenen aangepast aan de mogelijkheden van de spelers, dit maakt het een geschikte sport zowel mensen met een lichamelijke beperking als met een verstandelijke beperking, dit wordt a-judo genoemd. A-judo kan namelijk staand en zittend beoefend worden. Ook is er een variant voor sporters met een visuele beperking, dit wordt VI-judo genoemd. Alle technieken uit het reguliere judo zijn hier ook toegestaan. Alle judoka’s leggen een examen af om een volgende band te kunnen behalen, dit examen bestaat uit een demonstratie van je techniek. A-judo en VI-judo worden beide in competitievorm gespeeld waarbij je speelt tegen spelers van een vergelijkbaar niveau waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd, gewicht, beperking en je band. 

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor judo bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR JUDO

Judo Bond Nederland

Judo Bond Nederland is de verbindende aanjager voor judo in Nederland. De sporter kan judo op zijn eigen niveau met plezier beleven in sportvormen die passen bij de wensen en behoeften. Mensen van jong en oud helpen we om geestelijk en lichamelijk in balans te komen en te blijven.

Programma van:
Partners: