Direct door naar content
Volg het ABN AMRO World Tennis Tournament vanaf de blindentribune afbeelding nieuwsbericht

Volg het ABN AMRO World Tennis Tournament vanaf de blindentribune

29 januari 2018

Ben jij een tennisliefhebber en ben je blind of slechtziend? Dan ga je misschien niet zo snel naar een tennistoernooi. Bij het ABN AMRO World Tennis Tournament kun je op dinsdag 13 februari het toptennis goed volgen op de blindentribune met speciaal wedstrijdcommentaar.

Tennis is bij uitstek een sport met veel geluid: het suizen van de bal na de service of als de bal daarna met een doffe klap in het net komt. Maar tenzij je de spelers aan hun krachttermen kan herkennen, kun je als blinde of slechtziende tennisliefhebber op die manier de wedstrijd niet goed volgen. In de Ahoy Rotterdam wordt daarom op dinsdag 13 februari voor de derde keer een speciale blindentribune ingericht.

Op de blindentribune krijg je tijdens de tenniswedstrijden een ontvangstapparaatje en oordopjes om zo een apart wedstrijdcommentaar te horen. Het leuke hieraan is dat dit verslag veel gedetailleerder is dan een gewoon radioverslag.

De commentator vertelt natuurlijk wie de servicebeurt heeft en wat de stand is. Maar je zal zeker details horen als wat voor zenuwentrekjes zij hebben, wat hun gezichtsuitdrukking en of hoeveel keer ze de bal stuiteren voor de service. Zo krijg jij een compleet ingekleurd verslag van de wedstrijd.

Als je een tennisfanaat bent is dit een leuk en vooral inspirerend uitje. Daar krijg je vast zin van om zelf ook een balletje weg te slaan. Want een sportwedstrijd volgen is leuk, maar zelf een sport beoefenen is nog lekkerder.

De blindentribune tijdens het ABN AMRO World Tennis Toernooi is mede tot stand gekomen door advies van Visio, een instituut voor mensen met een visuele beperking. Als je interesse hebt in kaarten voor de blindentribune kun je Viso bereiken via het telefoonnummer 088 585 97 00 of door een mail te sturen naar blindentribune@visio.org. Daar kun je ook voor meer informatie terecht.

Ben je benieuwd welke sporten er voor mensen met een visuele handicap te doen zijn? Neem dan hier een kijkje.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Semi-autonome auto geeft coureur met dwarslaesie zelfstandigheid terug

Word circusartiest bij het circustheater!

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×