Direct door naar content
Lekker bewegen op je eigen niveau bij V.A.S. De IJsselstreek afbeelding nieuwsbericht

Lekker bewegen op je eigen niveau bij V.A.S. De IJsselstreek

29 januari 2018

Mensen die een gewone sportvereniging of sportschool een brug te ver vinden, maar wel lekker willen bewegen, kunnen terecht bij V.A.S. De IJsselstreek. De vereniging is bedoeld voor iedereen die enigszins beperkt is in het sporten. In de Oude IJsselstreek, Montferland en de Liemers biedt deze regionale vereniging verschillende beweegactiviteiten. “Wij vullen het gat tussen sportverenigingen en beweegactiviteiten specifiek voor ouderen”, zegt voorzitter Bert Rhebergen. Zo komen er mensen met hart- en longaandoeningen of rugproblemen. “Bij ons is er meer begeleiding en individuele aandacht. En daarbij is het ook nog heel gezellig!”

Fanatiek in actie
Dat betekent overigens niet dat de deelnemers het rustig aan doen. Rhebergen: “We trekken er serieus aan en gaan echt tot de grens. Maar je kunt ook best even aan de kant gaan zitten om bij te komen.” V.A.S. De IJsselstreek biedt onder meer volleybal, (cardio)gymnastiek en zwemmen op meer dan tien locaties. Per groep wordt gekeken waar behoefte aan is. “Bij volleybal merkten we dat het spel leuker werd als je de bal ook mag vangen en gooien. Op die manier kunnen meer mensen fanatiek mee doen. Met deze mix van volleybal en lijnbal hebben we veel lol.”

Gewoon. Sporten
Net als bij andere sportverenigingen is het voor V.A.S. De IJsselstreek een uitdaging om het ledenaantal en de vrijwilligersgroep op peil te houden. "Veel leden zijn 50+. Door die vergrijzing is het voor jongeren minder aantrekkelijk om aan te sluiten. Een deel van de activiteiten is overdag, wat lastig is voor mensen die moeten werken. Maar ook 's avonds zijn er nog verschillende mogelijkheden." Rhebergen is blij met ‘Gelderland sport onbeperkt’. “Sporten moet gewoon zijn voor iedereen en het is fijn dat de campagne dit breed uitdraagt. Onze ruim 45 jaar kennis zetten we graag in om mensen daarbij te helpen. Of we openstaan voor een jongerengroep? Als de jongeren die bij ons aankloppen een goed plan hebben zeker wel.”

Meer samenwerken met anderen
Tegelijkertijd onderzoekt Rhebergen ook samenwerkingsmogelijkheden met gemeenten en verenigingen om het aangepast sporten via V.A.S. De IJsselstreek in stand te houden. “We praten met gemeenten om zwemfaciliteiten op elkaar laten aansluiten, en over beschikbaarheid van accommodaties. Ook is onze badmintongroep al ondergebracht bij badmintonvereniging GBC Poona. De vereniging heeft ons een warm welkom geboden, de volgende stap is dat de aangepast sporters ook tegen andere leden gaan spelen.” Tegen mensen die nog niet sporten zegt Rhebergen: “Kom eens kijken en neem de tijd om in te stromen en je op je gemak te voelen. Je mag gerust meerdere keren op proef meedoen voor je definitief aansluit. Ervaar hoe leuk én lekker sporten is!”

Ook meedoen? Kijk op www.vasdeijsselstreek.nl voor sportactiviteiten en locaties. Via de contactpagina kun je mailen voor meer informatie, of bellen naar 06-12023586.

 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Inclusief speelgoed steeds meer gemeengoed

Hypermobiliteit: met deze sporten kun je het in je voordeel gebruiken

Semi-autonome auto geeft coureur met dwarslaesie zelfstandigheid terug

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×