Direct door naar content
Ontdek G-schaatsen tijdens het Nationaal Shorttrack Evenement afbeelding nieuwsbericht

Ontdek G-schaatsen tijdens het Nationaal Shorttrack Evenement

09 februari 2018

Zit jouw kind straks tijdens de Olympische Winterspelen in PyeonChang ook voor de buis als Sven Kramer en Ireen Wüst in actie komen op het ijs? Misschien wil hij of zij zelf ook snel door de bochten gaan op de ijzers. Dat kan, want voor kinderen met een verstandelijke beperking zijn ook veel mogelijkheden om te schaatsen

Kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking kunnen net als de Nederlandse shorttracker Sjinkie Knegt ook racen op het ijs en vlammen door de bochten. Op zaterdag 17 februari wordt op IJsbaan Twente namelijk het Nationaal Shorttrack Evenement georganiseerd voor G-Schaatsers. Deze wedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen met een verstandelijke beperking vanaf 8 jaar die ook al minimaal zes maanden hebben getraind.

Als jouw kind net is begonnen of nog wil beginnen met shorttrack of schaatsen is die wedstrijd misschien nog wat vroeg. Je kunt er dan natuurlijk ook een leuk sportuitje van maken. Ervaar samen hoe leuk en spectaculair het shorttracken kan zijn! Aan de wedstrijden doen zo'n tachtig schaatsers mee, die boven zichzelf uitstijgen qua schaatsprestaties en zelfstandigheid. Dat inspireert echt wel.

Informeer op de ijsbaan gelijk naar de mogelijkheden om jouw kind te laten schaatsen. De organiserende vereniging, de Hengelose IJsclub, is erg actief voor schaatsers met een beperking. In speciale kleine trainingsgroepen worden schaats- en skeelertrainingen aangeboden voor iedereen met een verstandelijke beperking van 8 tot 80 jaar.

In Nederland zijn twintig ijsclubs en schaatsverenigingen waar je terecht kunt voor specifiek aanbod voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: