Direct door naar content
Save the date: 29 maart workshop ‘Omgaan met gedragsstoornissen binnen de sport’ afbeelding nieuwsbericht

Save the date: 29 maart workshop ‘Omgaan met gedragsstoornissen binnen de sport’

06 februari 2018

Op 29 maart organiseert het regioloket Uniek Sporten Noordoost Brabant wederom een workshop voor trainers, vrijwilligers en sportcoaches.

De workshop bestaat uit een theoriegedeelte van 30 minuten waarbij u informatie krijgt over verschillende gedragsstoornissen (zoals ADHD, Autisme-spectrum), etnische achtergronden en gezinsproblematieken die mogelijk ten grondslag kunnen liggen aan het vertonen van (afwijkend) gedrag van kinderen en jongeren uit uw groep.

Daarna gaan we een uur (met korte pauze) verschillende casussen bespreken en worden er voorbeelden, tips en trucs gegeven hoe u in de fitness/gymzaal, de kantine, de kleedkamer, het zwembad, of op het veld beter kan omgaan met uw doelgroep. Omdat we dit ook echt in de praktijk laten zien is het verstandig gemakkelijk zittende (sport)kleding te dragen.
De cursus wordt geleid door een psychisch motorisch therapeut, eigenaar en ontwikkelaar van de module Dutch Urban Survival en tevens vrijwilliger van diverse g-teams.

Regio: Noordoost Brabant
Locatie: Volgt z.s.m. (Land van Cuijk)

Aanmelden? Stuur een mail met je naam, woonplaats en organisatie.
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: