Direct door naar content
Samenwerking met GGZ – Uniek Sporten Noordoost Brabant afbeelding nieuwsbericht

Samenwerking met GGZ – Uniek Sporten Noordoost Brabant

06 februari 2018

Het regioloket Uniek Sporten Noordoost Brabant ondersteunt cliënten van GGZ Oost Brabant in hun zoektocht naar een passende sport. Mede door de persoonlijke werkwijze zijn de eerste succesvolle sportmaches al gemaakt!

GGZ Oost Brabant heeft vele klanten die een psychiatrische hulpvraag hebben. Intern worden er al diverse sport – en beweegactiviteiten uitgevoerd. Voorbeeld hiervan is de samenwerking met studenten Sport & Bewegen van ROC de Leijgraaf in Oss. Doel hiervan is het ontdekken van diverse beweegmogelijkheden.
Het sportloket Uniek Sporten gaat samen met de deelnemers ontdekken welke sport of beweegvorm zij nu ‘echt’ leuk vinden en zelfstandig willen gaan uitoefenen. Daarnaast wordt er bekeken of dat er ondersteuning nodig is op het gebied van financiën, vervoer, sportmaatjes of een sporthulpmiddel. Vanuit het Uniek Sporten loket volgt een passend beweegadvies en wordt er eventueel een afspraak gemaakt bij de beweegaanbieder. Door het ontnemen van deze drempels zijn er al diverse sportmatches gemaakt. Eén van de succesverhalen is Karel. Karel is al menig jaren klant bij GGZ en heeft hier ontdekt dat hij badminton een erg leuke sport vond. Echter durfde hij nooit de stap te zetten naar de badmintonclub toe. ‘Ik zal niet snel zelf de stap zetten naar een vreemde vereniging, gelukkig heeft Justin van Uniek Sporten dit voor me gedaan. Ik heb vorige week een proefles badminton gedaan en vond het zo leuk dat ik volgende week weer ga’.

Intentie is om deze samenwerking structureel te maken en elke klant van GGZ te helpen bij zijn sport – en beweegvragen.
Mocht jij nu ook hulp willen bij jou zoektocht naar een passende sport? Neem dan contact op met Justin Hendriks van Uniek Sporten Noordoost Brabant via justin@sport-expertise-centrum.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×