Direct door naar content
Ongekend aantal sportmogelijkheden op Sportdag Nijmegen  afbeelding nieuwsbericht

Ongekend aantal sportmogelijkheden op Sportdag Nijmegen

12 februari 2018

Wil je wel eens meedoen aan rolstoelbasketbal, of kijken hoe quad-rugby werkt? Op zondag 4 maart start de Week van de Unieke Sporter in Nijmegen met een Sportdag met tientallen activiteiten. “De Sportdag is voor iedereen, met en zonder beperking”, benadrukt Robin Konings van Stichting Koprol, die het hele jaar door sportactiviteiten voor mensen met een beperking aanbiedt. “We hopen natuurlijk veel mensen met een beperking te inspireren om te gaan sporten, maar het gaat ook om sámen sporten. Het is voor iedereen leuk om bijvoorbeeld te ervaren hoe het is om zitvolleybal te doen.”

Workshops en wedstrijden
Goalbal, aangepast badminton, G-voetbal, elektrisch rolstoelhockey, rolstoeldansen, wandelen: de lijst aan sporten tijdens de Unieke Sportdag is bijna oneindig. Op de Sportdag kun je bij de meeste sporten op drie manieren kennis maken met de sport, via een toernooi, demonstraties en workshops. Maar liefst 450 sporters komen naar Nijmegen om een toernooi te spelen. Bij deze ervaren spelers kun je dus de kunst afkijken in echte wedstrijden. Daarnaast zijn er demonstraties, en kun je het als je wilt zelf proberen in workshops. Konings: “Bezoekers krijgen een programma en kunnen op de dag zelf bepalen aan welke workshops ze mee willen doen. In elke workshop kunnen 10 tot 20 mensen terecht.”

Challenges en informatiemarkt
De hele dag door kun je ook meedoen aan het challenge-parcours, met activiteiten die je laten ervaren hoe het is om aangepast te sporten. Want probeer maar eens een slalomparcours met een elektrische rolstoel te doen als je niet gewend bent om daar in te rijden. Wil je eens rustig doorpraten over bepaalde sporten of informatie mee naar huis nemen, dan kun je terecht op de informatiemarkt. En om 14.00 uur start de wandeltocht van Uniek Wandelen, met routes van 3, 5 en 6 kilometer door de omgeving. De dag wordt afgesloten met een rolstoelbasketbalwedstrijd van Stichting Koprol tegen een prominententeam met onder meer wethouders. “Zo kunnen ook zij laten zien wat ze in huis hebben, het thema van deze dag,” lacht Konings.

Samen voor aangepast sporten
“Het mooie is dat het Gelders Jaar van het aangepast sporten leidt tot meer samenwerking. In Nijmegen hebben we nu een platform en weten we elkaar beter te vinden, met als resultaat bijvoorbeeld deze Week van de Unieke Sporter. Je moet als vereniging niet in een hokje blijven zitten, maar samenwerken voor aangepast sporten. Voor mij is de dag geslaagd als meer mensen met een beperking gaan sporten, niet per se bij Koprol maar waar dan ook. Dus ik zou zeggen: dit is dé kans om sport zonder drempels te ervaren. Niets moet, alles kan, dus kom gewoon langs om het te proberen!”

Praktische informatie
Datum en tijd: zondag 4 maart, 12.00 – 17.00 uur
Locatie: Gymnasion Nijmegen, Heyendaalseweg 141, 6525 AJ Nijmegen
Toegang: gratis
Aanmelden: aanmelden voor de wandeling kan bij Uniek Wandelen; voor de overige activiteiten is vooraf aanmelden niet nodig.

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

KPN Voetbalvriendendag groot succes!

Met geleende handbike ontdekte Bas nieuwe passie

Jochem Leemans: "Denk in oplossingen!"

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×