Direct door naar content
Bethany heeft één arm, is acht maanden zwanger en surft iedere dag afbeelding nieuwsbericht

Bethany heeft één arm, is acht maanden zwanger en surft iedere dag

16 maart 2017

Bethany Hamilton is wat je noemt een echte surfbabe. Met zongebruinde huid, gebleekte lokken en een surfplank die constant onder haar arm geplakt zit. Maar als je goed kijkt naar de dromerige plaatjes op instagram, dan zie je dat ze toch net iets anders is. Bethany mist een arm.

Bethany is een surfkampioen uit Hawaii. Toen ze 13 jaar was, werd ze aangevallen door een haai. Door het afschuwelijke incident moest haar arm geamputeerd worden. Aangezien een haaienaanval ongeveer de grootste angst is van iedere surfer, zou je je kunnen voorstellen dat ze haar droom voorgoed in de wilgen hing en de oceaan voorgoed zou mijden. Ze deed het tegenovergestelde. Drie weken na haar ziekenhuisopname stond ze weer op een surfplank en won ze de ene competitie na de andere - zelfs zonder linkerarm. 

Twee jaar geleden begon een nieuw hoofdstuk van dat avontuur. Zij en haar man Adam Dirk verwachtten hun eerste kindje. Je zou denken dat ze het dan wat rustiger aan zou doen op de woeste golven, maar niets is minder waar. Ze bleef - met bolle buik, zonder linkerarm - de oceaan trotseren. “Mijn moeder bleef ook haar hele zwangerschap door surfen. Ik blijf zelf waarschijnlijk doorgaan tot ik acht maanden zwanger ben. Het is bizar, maar het voelt alsof ik beter surf dan ooit nu ik zwanger ben”, zei ze destijds. “Ik geniet ten volle van de oceaan.”

Inmiddels is hun zoon Tobias twee jaar en heeft het gezin nog meer goed nieuws: Bethany is zwanger van hun tweede kindje. Ze is binnenkort uitgerekend, maar je raadt het al: ze surft en skateboard nog steeds alsof ze niet ieder moment kan bevallen. Toch een fijne reminder dat niets een toegewijde vrouw in de weg staat om haar dromen na te jagen.

Bron: Redbookmag. Beeld: Instagram

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Ik wil anderen laten zien wat mogelijk is”

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×