Direct door naar content
Indoor roeien in de winter: lekker warm én goed voor je armen afbeelding nieuwsbericht

Indoor roeien in de winter: lekker warm én goed voor je armen

06 maart 2017

Nu het buiten koud is en er zelfs misschien een dun laagje ijs ligt, is roeien waarschijnlijk niet de eerste sport waaraan je denkt. Een roeiapparaat (binnen!!!) kan uitkomst bieden.

Als je wel eens in de sportschool komt, heb je misschien een roeiapparaat zien staan. Dit is een langwerpig apparaat waarbij je, net als in een echte roeiboot, vooral kracht zet met je armen. Als je buiten roeit, trek je aan de riemen; binnen trek je aan een draad die verbonden is aan een weerstandswiel of soms een waterbak. Roeiers gebruiken dit in de winter als krachttraining, want reken maar dat je sterk wordt als je veel indoor roeit! Veel handbikers gebruiken het roeiapparaat ook in de wintermaanden. Het roeiapparaat is namelijk ook voor jou geschikt om lekker op los te gaan. Bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) kun je een aangepast roeistoeltje lenen, waar je nog steviger in vast kunt zitten. Daardoor kun je ook meer kracht met je armen zetten.

Bij indoor roeien kun je lekker warm binnen sporten. Van die krachtige halen zul je het ook wel warm gaan krijgen. Zonder dat je een meter vooruit komt, ga je dus wel zweten. Als je toch wilt weten hoeveel meter je aflegt kun je kijken op het metertje voor je. Er zijn ook roeiapparaten waarbij je op een scherm voor je een wedstrijdje kunt roeien.

Voor de echte fanatiekelingen wordt ook elk jaar 'The Battle' georganiseerd: een indoorroeiwedstrijd voor als je een beperking hebt. Bij dit evenement, dat dit jaar op 28 januari in Amsterdam werd gehouden, roeiden de gevorderden 20 minuten volle bak. Beginners gingen tien minuten tot het gaatje. Als voorbereiding op The Battle heeft de KNRB ook trainingsschema's gemaakt, waarmee je nu ook zelf aan de slag kunt. Deze schema's vind je hier

Bekijk ook dit filmpje met tips voor je eerste slagen op een roeiapparaat:

Ook voor jou is er een geschikte sport die je leuk vindt, waarbij je aan je conditie en je gezondheid werkt én waarbij je een hoop gezelligheid vindt met mede-sporters. Benieuwd welke sportverenigingen er bij jou in de buurt zijn voor een proefles of lidmaatschap? Klik hier

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×