Direct door naar content
Voorheen dacht Anna dat ze zo ongeveer zou flauw vallen van de zenuwen afbeelding nieuwsbericht

Voorheen dacht Anna dat ze zo ongeveer zou flauw vallen van de zenuwen

21 februari 2018

Heb je vaste rituelen voor een wedstrijd?
Wat ik altijd graag wil voor de wedstrijd, is rust. Ik trek wat in mezelf en ben gericht op wat ik moet doen. Hoe ga ik die bocht skiën, wat is mijn techniek, waar ga ik op focussen? Ik heb geen gek bijgeloof dat iets op een bepaalde manier moeten. Wel moet ik de tijd hebben en wil ik weten wat mij te wachten staat, zodat niets onverwacht is, ik focus op wat er gaat komen.

Hoe ga je om met de spanning?
Voorheen dacht ik altijd dat ik zo ongeveer zou flauw vallen van de zenuwen. Voor Sotsji heb ik mentale training gedaan, daar heb ik veel geleerd. Ik stond er van versteld hoe rustig ik was aan start in Sotsji. Op het moment dat alle camera’s op mij waren gericht boven aan start, zag ik alleen het parcours. Ik liet me niet gek maken door alle aandacht, mijn ouders die beneden stonden en vrienden die achter de televisie zaten want daar zou ik alleen maar slechter van gaan skiën.

Wat is het eerste wat je gaat eten als de Spelen voorbij zijn?
Ik heb het goede geluk dat ik niet snel aankom! Voor Downhill is het juist gunstig om wat zwaarder te zijn. Ik mag in principe alles eten wat ik wil. Ik moet veel fruit en groenten eten dus voor fastfood heb ik eigenlijk geen ruimte meer.

 

Fotografie: Mathilde Dusol

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×