Direct door naar content
“Deze vereniging voelt als mijn tweede huis” afbeelding nieuwsbericht

“Deze vereniging voelt als mijn tweede huis”

23 februari 2018

Anderhalf jaar geleden liep Jeffrey (actieve jongen van 25 jaar met een licht verstandelijke beperking) met zijn collectebus door Middelstum, nog niet wetende dat hij vanaf dat moment de passie voor tafeltennis zou vinden...

Toen Jeffrey op een ochtend met zijn collectebus door Middelstum liep, kwam hij onder andere Gert Stulp van TTV Midstars tegen. Gert had helaas op dat moment geen geld op zak maar nodigde Jeffrey wel uit om ’s avonds wat geld te komen halen bij TTV Midstars voor het goede doel. Jeffrey was nietsvermoedend maar Gert had een plan: ‘ik had gelezen op Facebook dat Jeffrey dit maar een saai rotdorp vond. Wanneer ik Jeffrey nou eens kon betrekken bij onze tafeltennisvereniging, zou hij het misschien veel fijner vinden in Middelstum’. Toen Jeffrey ’s avonds kwam kijken was hij gelijk enthousiast ‘ik zag allemaal mensen de ballen hard slaan met allerlei effecten. Ik dacht gelijk: dit wil ik ook leren’. Sindsdien is Jeffrey elke avond te vinden bij TTV Midstars.

Hoewel Jeffrey het bij de proeftraining nog aardig lastig vond om de ballen te raken, mag hij inmiddels meedoen met de reguliere competitie! Zijn tafeltennis skills heeft hij geleerd bij de Brug, waar TTV Midstars een samenwerking mee heeft. Daar heeft hij zoveel geleerd dat hij nu meedoet met de gewone competitie. ‘Ik hoor erbij’ is wat Jeffrey daarover zegt.

Jeffrey vindt het erg belangrijk om te sporten: “voordat ik op tafeltennis zat, praatte ik niet veel met mensen. Nu ben ik veel opener geworden en maak ik wel eens een praatje bij de gymzaal. Ook is sporten gezond en wordt ik er gewoon blij van”. Wanneer je lid wil worden van een vereniging geeft Jeffrey de tip om eerst eens met de vereniging te mailen “hier kun je al je vragen stellen zodat je beter weet wat je kan verwachten”. Daarna kun je vaak een gratis proefles doen “eerst een keer kijken om te zien of je de sport echt leuk vindt, dat is belangrijk!”. Pas daarna kan je lid worden.

De vereniging TTV Midstars raadt elke vereniging aan om de deuren open te zetten voor iedereen, dus ook de mensen met een verstandelijke beperking: “iedereen moet de kans hebben om mee te doen”, aldus coach Gert Stulp. “Het kost geen energie maar geeft energie. De doelgroep is heel dankbaar”. Ook laat Jeffrey heel goed zien dat ook vertegenwoordigers vanuit deze doelgroep een steentje kunnen bijdragen aan de vereniging. Zo werft hij sponsors, gaat hij mee inkopen doen en helpt graag een handje mee wanneer er taken te verdelen zijn. “Deze vereniging voelt als mijn tweede huis”.

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Probeer Para-ijshockey tijdens clinic

KPN Voetbalvriendendag groot succes!

Met geleende handbike ontdekte Bas nieuwe passie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×