Direct door naar content
Handbikes zijn er ook in hometrainer-versie (lekker fietsen voor de tv!) afbeelding nieuwsbericht

Handbikes zijn er ook in hometrainer-versie (lekker fietsen voor de tv!)

15 maart 2018

Als het winters koud is zetten fanatieke wielrenners hun fiets in een schuurtje of op zolder om daar op een indoortrainer stevig door te trainen. Maar wist je dat handbikers deze apparaten ook gebruiken om de conditie op peil te houden in de winter?

Natuurlijk is buiten fietsen of handbiken veel lekkerder. Je voelt de wind door je haren en langs je oren suizen. Maar als die wind zo koud is dat je oren er afvriezen dan moet je toch naar een alternatief zoeken om je energie in kwijt te kunnen. Veel handbikers gaan daarom in de winter, net als wielrenners, lekker binnen door met trainen. Dat doen ze dan op een indoortrainer die je in een schuurtje, op zolder of in de woonkamer zet. Net waar je plek hebt natuurlijk. Met zo'n indoortrainer werkt het zo: je plaatst het voorwiel van je handbike in de trainer, daar gaat een weerstandsrol tegenaan en je kunt gaan!

Het verschil met buiten is natuurlijk groot: je hebt geen gevoel van snelheid en je omgeving verandert niet. Je kan het binnen handbiken daarom leuker maken door ondertussen een film, Netflix-serie, een wielerkoers of andere sportwedstrijd op te zetten. Je kunt ook lekkere opzwepende muziek opzetten met een goede beat. Dan kun je op dat ritme je armen het werk laten doen.

Er bestaan allerlei verschillende soort fietstrainers die ook geschikt zijn voor handbikes. Die verschillen van 120 euro tot meer dan 1000 euro. Die duurdere hebben allerlei smart opties als koppeling met je laptop of smartphone zodat je ook kan meten wat je doet. Ook bestaan er allerlei apps waarmee je virtueel op een wedstrijdparcours kan fietsen, terwijl je op de indoortrainer bezig bent. Een bekend spel waarmee dat kan is ZWIFT. Dat is misschien vooral leuk en duur speelgoed. Als je net begint of gewoon lekker je conditie op peil wilt houden, heb je echt genoeg aan een goedkope trainer. Die kun je trouwens ook goed op Marktplaats vinden.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: