Direct door naar content
Slow Sports zoekt deelnemers en buddy’s voor slechtzienden en blinden afbeelding nieuwsbericht

Slow Sports zoekt deelnemers en buddy’s voor slechtzienden en blinden

08 maart 2018

Slow Sports wil vanaf 14 april starten met een sportgroep voor mensen met een visuele handicap. Initiatiefnemer Joke van Rijswijk en ambassadeur Gelderland Sport Onbeperkt kwam met dit initiatief bij Uniek Sporten en sprak met Radio Gelderland. Er bleek vraag te zijn naar beweegactiviteiten voor mensen met een visuele handicap. Voor mensen die slechtziend of blind zijn, is sporten niet de normaalste zaak van de wereld. Blinde en slechtziende lopers krijgen daarom begeleiding van een professionele Slow Sports trainster en enthousiaste buddy’s. Zij krijgen op deze manier de kans om te werken aan hun conditie! Slow sports voor mensen met een visuele handicap wordt iedere zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur aangeboden in de natuur vanaf Sporthal de Bongerd in Bemmel.

Oproep
Om de doelstellingen te realiseren en meer mensen met een visuele handicap aan het bewegen te krijgen, is de organisatie op zoek naar enthousiaste deelnemers en buddy’s. Trainster Marleen Wegh: “Via deze weg wil ik dan een oproep doen aan iedereen die sportievelingen met een visuele handicap in zijn familie of kennissenkring kent om dit bericht te verspreiden. Zij kunnen zich opgeven via de mail of bellen naar 06-37269989. Slechtzienden of blinden zijn niet altijd in staat de nieuwsberichten te lezen. We zijn dus erg afhankelijk van de mond-tot-mond reclame. Mensen zonder visuele beperking kunnen zich opgeven om als buddy mee te lopen. De organisatie is dringend opzoek naar enthousiaste buddy’s. Het zou geweldig zijn als we door jouw hulp meerdere deelnemers aan het bewegen kunnen krijgen. 

Slow Sports
Door in beweging te komen gaan mensen zich beter voelen, hun gedachten worden afgeleid en ze beseffen dat ze wel degelijk nog iets kunnen bereiken. Slow Sports is een combinatie van wandelen (wellicht zelfs hardlopen), afgewisseld met oefeningen voor kracht, balans en lenigheid. Alle oefeningen doe je op je eigen niveau samen met een buddy indien nodig. Slow Sports is niet prestatiegericht, maar een moment voor jezelf en geniet je in je eigen tempo. Voor mensen met een visuele handicap kosten de normale dagelijkse bezigheden meer energie. Van bewegen krijg je meer energie, uithoudingsvermogen, vermindert de kans op hart- en vaatziekten en houd je botten sterk.

Slow Sports is al actief in meerdere regio’s. Bemmel is de eerste Slow Sports locatie die het sporten voor mensen met een visuele handicap mogelijk wilt maken.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: