Direct door naar content
Proefles kanovaren voor jongeren met autisme/ADHD. afbeelding nieuwsbericht

Proefles kanovaren voor jongeren met autisme/ADHD.

13 maart 2018

Kanovaren is een individuele sport, maar samen met anderen op het water beleef je de grootste avonturen. Met deze slogan opent Wave Begeleiding het nieuwe kanovaarseizoen.

Wave Begeleiding zet het kanovaren in als middel om te werken aan onder andere communicatieve en sociale vaardigheden bij jongeren met autisme, AD(H)D, een verstandelijke beperking en andere leer- en/of ontwikkelingsstoornissen.

Vaak is het moeilijk om een sport te vinden die jongeren langer kunt beoefenen. Ze hebben meer tijd nodig om vaardigheden eigen te maken en ze hebben misschien een ‘eigen gebruiksaanwijzing’. Bij Wave Begeleiding wordt tijd genomen voor deze jongeren en sluit men aan bij wat de jongeren op dat moment aankunnen.

In de week van Autisme (26 maart tot en met 7 april) kan men via een proefles kennismaken met het kanovaren. Men zit daarbij alleen in een kano, met begeleiding in een andere kano in de buurt. Tijdens de les wordt aandacht besteed aan de zithouding in de kano en diverse technieken om de kano voort te bewegen, maar ook diverse disciplines, zoals kanoslalom, kanopolo of toervaren kunnen aan bod komen. Kortom een prettige en stoere van deze sport.

Nadat de proefles is afgerond, kan men indien met dit wil, wekelijks doorgaan met kanovaren op een vaste tijd met een kleine groep deelnemers en dezelfde begeleiding.

Men kan meedoen aan een proefles op maandag 26 maart van 19.00-20.00 uur, zaterdag 31 maart van 12.30-13.30 uur, woensdag 4 april 15.00-16.00 uur en op zaterdag 7 april van 12.30-13.30 uur. Een proefles kost € 5,50 en kan ter plekke contant betaald worden.

De proefles vindt plaats bij de Maaslandse Kanovereniging in Oss.

Opgeven met vermelding van naam, leeftijd en voorkeursdatum voor de proefles kan via de mail.  

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!