Direct door naar content
Racerunnen voor een echte medaille: geef je kind op! afbeelding nieuwsbericht

Racerunnen voor een echte medaille: geef je kind op!

22 maart 2018

Racerunnen is populair aan het worden in Nederland. Bij steeds meer atletiekverenigingen kunnen kinderen hun eerste stappen achter de racerunner zetten. En ook bij steeds meer grote hardloopevenementen kan jouw kind meedoen met een racerunner. Bijvoorbeeld bij de City Pier City Loop in Den Haag, waar ze een echte medaille kunnen krijgen.

Een racerunner is een soort driewielerfiets zonder trappers met een borststeun. Achter de racerunner kunnen kinderen rennen of lopen. Dit maakt het een leuke sport als je door een ernstige lichamelijke beperkingen als cerebrale parese of spina bifida in het dagelijks leven een rollator of rolstoel moet gebruiken. In Nederland zie je steeds meer racerunnertjes. Ook bij grote hardloopevenementen kun je je kind met een racerunner vaak gewoon mee laten lopen of rennen. Dat kon bijvoorbeeld bij de populaire City-Pier-City loop (ook wel CPC-loop) in Den Haag. De gemeente Den Haag heeft zich afgelopen maand ingezet om te zorgen dat kinderen ongeacht hun beperking ook mee konden doen aan een Mini CPC-loop.

Op de atletiekbaan van Haag Atletiek renden de kinderen met een racerrunner 100 meter met een echte tijdklok en ze kregen ook een echte CPC-medaille. Dit jaar was die Mini-CPC op 10 maart, een dag voor de echte CPC-loop, maar als het aan de gemeente Den Haag ligt is dat volgend jaar anders. Dan kun je jouw kind gewoon op het parcours tussen Den Haag en Scheveningen met een racerunner mee laten lopen.

Den Haag is zeker niet de eerste stad waar kinderen met een racerunner kunnen meedoen aan een hardloopevenement. Kinderen die de smaak van het racerunnen al te pakken hebben, lopen door heel Nederland bij wedstrijdjes mee. Dat is vaak geen probleem. Zo konden kinderen bijvoorbeeld op dezelfde dag als de Mini-CPC ook op Texel losgaan bij de Halve Marathon De Waal. Misschien vindt jouw kind het wel stoer om op het Circuit van Zandvoort te rennen? Dat kan tijdens de CircuitRun Specials op 25 maart. De afstand is daar 900 meter voor wheelers en racerunners.

Een ander bijzonder hardloopevenement waar jouw kind zonder problemen welkom is: de Cruijf Foundation 14k Run. Deelnemende kinderen rennen daar in en door de Johan Cruijff Arena. Extra leuk als jouw zoontje of dochtertje een grote voetbalfan is! Later in het jaar kan jouw kind in Amsterdam met een racerunner ook meedoen aan de Vondelgames op 15 september.  

Maar misschien wil je je kind eerst eens laten proberen wat een racerunner precies is en hoe het werkt. Dat kan ook tijdens allerlei clinics en open dagen bij atletiekverenigingen. Zo is er op 24 maart een clinic bij AV Zuidwal in Huizen en op 14 april een clinic bij AV Cifla in Nijmegen. Voor alle Racerunner-evenementen en clinics kijk je hier 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: