Direct door naar content
7 tips om te winkelen in een rolstoel zonder gék te worden afbeelding nieuwsbericht

7 tips om te winkelen in een rolstoel zonder gék te worden

24 maart 2018

Winkelen is niet altijd makkelijk in een rolstoel. Winkelen wanneer er uitverkoop is? Helemaal een ramp! Maar met deze zeven tips van Minke overleef je het.

‘Ik denk dat veel mensen in een rolstoel de uitverkoop mijden. Ik deed dat ook jarenlang. Te druk, te hectisch en ik werd net iets te vaak omver gelopen. Of er belandde opeens iemand bij me op schoot. Niet leuk, kan ik je vertellen. Tot ik eens zag dat het uitverkoop was en een beetje boos werd. Want ik heb toch ook recht op korting?! Ik ben al gehandicapt en zou daardoor ook nog eens niet in de sale kunnen shoppen. Oneerlijk! En dus ging ik toch de arena in. Inmiddels, vele jaren en koopjes later, ben ik een ervaren gladiator. Tijd voor mijn zeven tips om de uitverkoop te overleven, in een rolstoel.’

 1. Neem versterking mee
  Sowieso gezellig, maar ook handig. Niet dat je het niet alleen kunt, maar met zijn tweeën zie je meer dan alleen. Jij gaat straks in alle gekte vooral benen zien, terwijl je versterking iets verder kan kijken dan dat. Ook kan hij of zij je helpen om bij de bovenste rekken te komen, waar vaak de beste koopjes hangen.
 2. Bereid je voor
  Weet wat je nodig hebt en waar je dat kunt vinden. Kies voor winkels die je van binnen kent, zodat je weet waar je moet zijn. Wil je zo’n dagje shoppen niet helemaal als een survivaltocht laten voelen? Drink dan vooraf lekker samen een kop koffie en zet op papier wat je waar wilt halen. Dan weet je gezelschap ook meteen waar hij/zij aan toe is.
 3. Plan je ontsnappingsroute
  Zeker warenhuizen kunnen net doolhoven zijn. Blijf dus goed om je heen kijken. Waar is de uitgang? Waar is de lift? Waar is ruimte om te keren? Kortom: houd je hoofd erbij.
 4. Vraag om hulp in de winkel
  Hier kan je rolstoel stiekem best goed van pas komen. Als je een goede medewerker treft, helpt ze je tot je met al je aankopen vooraan staat bij de kassa. Ze baant de weg voor je vrij en wijst precies aan waar je moet zijn. Daar moet je je niet te goed voor voelen, daar moet je gewoon lekker gebruik van maken.
 5. Pauze!
  Neem af en toe pauze, zo blijft het leuk. Als je merkt dat je chagrijnig begint te worden, ga dan even lunchen of koffie drinken. Kan je meteen weer moed verzamelen om door te gaan. 
 6. Geef nooit op
  Waar een wil is, is een weg. Letterlijk. Laat je niet weerhouden door klapdeuren, roltrappen en een lift die niet werkt. Kop op: je bent zover gekomen, nu volhouden! Ook al voelt het soms als een Mission Impossible. Aan het einde van de dag ben je blij dat je voet bij stuk hebt gehouden.
 7. Ben je het zat? Dan is er altijd nog het world wide web
  Trek je het echt niet meer en kun je wel janken? Dan moet je het jezelf gunnen om te stoppen. Ga lekker naar huis en maak je shopping spree af op het internet. En treur niet: het is niet mislukt, het gaat iedere keer iets beter. 
Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Nordic Walking is meer dan met stokken lopen

Deze protheses zijn niet van echt te onderscheiden

Doe mee met de derde Onbeperkte Elfstedentocht!