Direct door naar content
Girma is blind én doof maar laat surfen eruit zien alsof het nul moeite kost afbeelding nieuwsbericht

Girma is blind én doof maar laat surfen eruit zien alsof het nul moeite kost

02 april 2018

Surfen is misschien wel de meest frustrerende sport die er bestaat. Het ziet er zó relaxed en makkelijk uit, terwijl het één van de moeilijkste sporten om te leren is. En nu de blinde én dove Girma ook nog eens moeiteloos de golven trotseert, voelen we ons al helemaal een loser. 

Girma is niet het type dat altijd kiest voor de weg van de minste weerstand. Ze studeerde aan de Harvard Law school en maakt zich nu als advocaat hard voor rechten van mensen met een beperking. Ze werd door het Witte Huis al eens geëerd vanwege haar werk. Girma is vastberaden om het stigma dat mensen met een beperking sommige dingen niet kunnen doen te doorbreken. En ze vindt het geen probleem dat hoogstpersoonlijk te demonstreren. 

Ze besloot om te leren surfen 'omdat het alle mogelijkheden die er zijn symboliseert'. Girma is niet bang om te vallen omdat ze weet dat je alleen succes hebt als je ook durft te falen. "Ik ben niet bang om in het water te vallen, iets nieuws te proberen en misschien voor schut te staan." Normaal gesproken communiceert ze via een speciaal braille-toetsenbord. Omdat dat op het water natuurlijk niet kan, sprak ze met haar surfinstructeur bepaalde lichamelijke signalen af. 

Ze is niet alleen een Harvard-bolleboos en een surfbabe, maar excelleert ook nog eens in kajakken en klimmen. Ze is met al die sporten begonnen om iedereen te laten zien dat ook mensen met een beperking dingen kunnen bereiken en succes boeken. "Toen ik nog jonger was, had ik moeite om niet helemaal in mezelf te keren. Ik besloot daarom mezelf en anderen te overtuigen." Van alles wat ze inmiddels heeft bereikt, kan ze nu ook 'surfen met twee vingers in je neus' afvinken. Chapeau!
Bron: Cosmopolitan.com

Ook voor jou is er een geschikte sport, waarbij je aan je conditie en je gezondheid werkt én nieuwe vrienden kunt maken. Benieuwd welke sportverenigingen er bij jou in de buurt zijn voor een proefles of lidmaatschap? Klik hier

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: