Direct door naar content
Reizen verloopt niet altijd vlekkeloos wanneer je extra benen in je handbagage hebt afbeelding nieuwsbericht

Reizen verloopt niet altijd vlekkeloos wanneer je extra benen in je handbagage hebt

19 maart 2018

Wat is je beste advies om gemotiveerd te blijven?
Als je iets leuk vindt, moet je dat sowieso gewoon blijven doen. Er zullen heel veel kronkels in de kabel zitten, het is geen rechte lijn en fun is geen rechte lijn, zo zeggen wij snowboarders dat ook. Ik denk dat als je echt iets wil, dat het echt mogelijk is. Vooral naar je hart luisteren en doe wat je leuk vind.
 

Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt tijdens een reis voor het snowboarden?
Ik heb een loopbeen en een snowboard been, dat moet natuurlijk ook allemaal mee in het vliegtuig. Die hou ik meestal bij mij als handbagage. Lisa heeft natuurlijk ook nog benen en vaak hebben we ook nog een reserve dus als we dan bij de douane aankomen staan ze gelijk te kijken. Het gaat altijd goed gelukkig, je wordt er wel altijd uitgepikt want er zit ook allemaal titanium in. Het maakt dus niet uit wat ik aan heb, het alarm gaat af. Tegenwoordig swappen ze dan ook meteen. Wanneer je dat altijd hebt, dan kan er wel eens een stofje voorkomen waar dat apparaat op reageert. Ik heb al twee keer gehad dat er een stofje dat in explosieven zit, op mij zat. Als je dan op Denver Airport staat dan zijn ze niet zo aardig meer. Ze willen even met je praten en vragen wat je hier komt doen. Ik kan er wel de humor van inzien.

We houden sowieso wel van een grapje. Bijvoorbeeld: para skiërs, zitten in een zit ski of een rolstoel. Dan ga ik zelf met de lift en dan doe ik heel snel de lift deur dicht en zeg ze: ga maar met de trap, maar die kunnen helemaal niet lopen natuurlijk!


Fotografie: Mathilde Dusol 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid