Direct door naar content
Lisa kan niet alleen heel goed snowboarden, ze heeft een verborgen talent! afbeelding nieuwsbericht

Lisa kan niet alleen heel goed snowboarden, ze heeft een verborgen talent!

21 maart 2018

Welke bijnaam hebben vrienden voor jou?
We spraken en lachte wat om Chris zijn bijnaam.
Zelfs Chris zijn familie noemt hem altijd Crackie, ze willen serieus een tattoo ‘Crackie for life’! Ik heb eigenlijk niet echt een bijnaam maar Chris noemt mij nu ook Crackie.
 

Hoe vier je je overwinningen?
Het liefst met Chris, mijn coaches en familie. Vorig jaar op het WK, ging het best wel goed. Toen zijn we s ’avonds samen gaan eten  dan hebben we lol en laten we even alles los. Meestal na die dagen, ben ik wel heel moe, dus echt feesten zit er niet in. Vaak heb je Boardercross en bijvoorbeeld twee dagen later Banked Slalom. Maar ik denk dat als het in Korea allemaal goed gaat en alles achter de rug is, dat er wel een feest gaat komen. Áls het allemaal verloopt zoals ik hoop.
 

Wat is de moeilijkste techniek met snowboarden?
Waar ik heel veel moeite mee heb gehad, is mijn backside bocht, de hakkenbocht. Dat gaat nu heel goed, maar dat heeft wel even geduurd. Je moet alles gewoon precies goed doen. Met mijn enkel is dat soms nog best lastig, ik heb natuurlijk geen enkel die kan bewegen. Het heeft even bloed, zweet en tranen gekost maar het is gelukt.
 

Heb je een verborgen talent?
Ik kan best wel goed paardrijden! Ik heb dat 7 jaar gedaan en ben daar voor mijn amputatie mee gestopt, met de gedachte dat ik dit sowieso weer zou gaan doen wanneer ik weer kon lopen. Totdat ik ging snowboarden! Ik deed springen en dressuur, springen vond ik leuker. Ik heb nu al lang geen paard meer gereden maar ik denk niet dat ik het verleerd ben.
 

Waar zou je echt niet zonder kunnen leven?
Mijn snowboard, Chris en mijn prothese.

 

Fotografie: Mathilde Dusol

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Modemerken worden steeds inclusiever

Kom even helemaal tot rust met yoga

Invictus Games komen nu echt dichtbij!