Direct door naar content
De Nationale Diabetes Challenge gaat (weer) van start afbeelding nieuwsbericht

De Nationale Diabetes Challenge gaat (weer) van start

21 maart 2018

Verspreid over heel Nederland starten in de maand april wandelgroepen die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge. Patiënten worden uitgenodigd om vanaf half april, samen met de zorgprofessional, wekelijks te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Er wordt rekening gehouden met ieders niveau. In september wandelen alle deelnemers uit heel Nederland gezamenlijk de finale op het Diabetes Challenge Festival, in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het streven is dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Wil jij weten of en wanneer er in jouw omgeving een wandelgroep start? Ga dan naar website van de Nationale Diabetes Challenge.  

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: