Direct door naar content
Hoe sport en cultuur het verschil maakt voor mensen met een beperking! afbeelding nieuwsbericht

Hoe sport en cultuur het verschil maakt voor mensen met een beperking!

21 maart 2018

De Onderwijsspecialisten en Uniek Sporten nodigen je graag uit voor de Onderwijsspecial ‘De Onderwijsspecialisten; óók Specialisten in Sport & Cultuur´ op dinsdag 10 april 2018 in de Rozet Arnhem. De Onderwijsspecial is een concept van de Onderwijsspecialisten en tijdens deze netwerkbijeenkomst staan inspirerende verhalen van mensen met een handicap centraal: hoe sport en cultuur het verschil maakt voor mensen met een beperking! Er zijn zes workshops, waarvan je er twee kunt gaan volgen. Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot netwerken. Het programma:

17.00 uur   Ontvangst op het plein op de 5de verdieping van Rozet - Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

17.30 uur   Opening door Nico Teunissen (Sport en Cultuur De Onderwijsspecialisten)

17.45 uur   Workshops Ronde 1

​Van de rolstoel naar de Racerunner      
De Racerunner is niet zomaar een fiets, maar een driewieler die geschikt is voor kinderen en jongeren met een lichamelijke handicap. Voor deze groep, die vaak ernstig beperkte zijn, zijn weinig mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen.
VaderMichael, zoon Lars en Jacqueline voorzitter van Atletiek Vereniging De Liemers vertellen over de nieuwe trendsport RaceRunning. Wat houdt RaceRunning in en wat levert dit op  voor Lars en zijn omgeving? Participeert Lars nu binnen de maatschappij?

Dans Spécial    

Choreograaf Adriaan Luteijn (Introdans) vertelt over de prachtige samenwerking tussen Introdans en De Onderwijsspecialisten. Deze samenwerking heeft geresulteerd en vier bijzondere dansvoorstellingen in een uitverkochte schouwburg Amphion in Doetinchem. Adriaan vertelt wat deze samenwerking allemaal heeft opgeleverd, voor de medewerkers van Introdans en de deelnemende scholen én uiteraard voor de leerlingen. Adriaan ondersteunt zijn verhaal met mooie beelden. 

Sport PA             

Sport PA is een programma dat is ontwikkeld door Special Heroes. Sport wordt als middel ingezet om leerlingen binnen het voortgezet speciaal onderwijs de competenties die zij nog missen in de mooie omgeving van sport aan te leren. Dit thema richt zich o.a. op participatie. Ivo Jaake, vakdocent bewegingsonderwijs op vso Mariëndael in Arnhem, vertelt hoe het programma in de praktijk werkt. Twee leerlingen van vso  Mariëndael zullen zijn verhaal ondersteunen. 

18.30 uur   Workshops Ronde 2

Bo Kramer: van ernstig ziek naar een paralympisch medaille   

Bo is professioneel rolstoelbasketballer, is één van de toppers van het Nederlands rolstoelbasketbalteam, won brons tijdens de Paralympics in Rio en is daarnaast student. Sport heeft haar energie en kracht opgeleverd. Bo vertelt haar persoonlijke verhaal. Op haar 11de heeft ze kanker overwonnen en ze is nu één van de opkomende sterren binnen de wereld van het rolstoelbasketbal.

Van zwemster met epilepsie naar unieke sportprestaties met uiteindelijk een betaalde baan

Ben jij ook zo benieuwd naar het ervaringsverhaal van Esmee-Anne oud-leerling vso Mariëndael en moeder Linda? Want hoe is Esmee-Anne met zwemmen in aanraking gekomen? En is zwemmen wel mogelijk voor iemand met epilepsie en een lichte verstandelijke beperking? Esmee-Anne denkt niet in beperkingen, maar in mogelijkheden en behaalde maar liefst goud in Los Angeles op de Special Olympics World Games. Tevens heeft de sport haar uiteindelijk gebracht bij haar huidige baan, wat haar zelfstandigheid bevordert.

Samenwerken loont!   

Truus Hermkens is een alleskunner! Netwerken en mensen en organisaties met elkaar verbinden is haar tweede natuur. In Apeldoorn werkt Truus op twee scholen voor speciaal onderwijs, ze is Combinatiefunctionaris Vrijetijd en zeer actief binnen de wereld van kunst & cultuur. Samen met Gigant, markant in cultuur, heeft zij het Kristalorkest ontwikkeld. Ook al eens bezocht door Koningin Maxima!  ‘Samenwerken loont!’ brengt Truus in Apeldoorn letterlijk in de praktijk.

De special vindt plaats op 10 april in Rozet in Arnhem. Om 17.00u staat er soep en hartige taart voor jullie klaar. Na afloop sluiten we af met een borrel en is het mogelijk om nog even na te praten.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via Onderwijsspecial@deonderwijsspecialisten.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×