Direct door naar content
Sportcafé aangepast sporten Overbetuwe afbeelding nieuwsbericht

Sportcafé aangepast sporten Overbetuwe

21 maart 2018

De sportcafés van Overbetuwebeweegt.nl zijn voor alle sportaanbieders of geïnteresseerde partijen rondom sport en bewegen. Op maandag 9 april staat de vijfde editie van het Sportcafé Overbetuwe in het thema ‘aangepast sporten’.

Tijdens het sportcafé staat het thema ‘aangepast sporten’ centraal. Iedere sportvereniging heeft namelijk wel te maken met leden met een verstandelijke-, lichamelijke-, of chronische beperking, Niet Aangeboren Hersenletsel of gedragsproblemen (zoals autisme).

Wat biedt het Sportcafé?
Hoe kun je als vereniging het beste met deze doelgroep(en) omgaan? Verenigingen staan vaak voor dezelfde uitdagingen. Daarom is het ook voor uw vereniging interessant om kennis hierover uit te wisselen. Daarvoor is het Sportcafé! Iedereen die actief is binnen uw vereniging is van harte welkom.

Wat levert deze avond uw vereniging op?

  • Inzicht in wat Overbetuwebeweegt.nl kan betekenen op het gebied van aangepast sporten;
  • Het denken in mogelijkheden in plaats van het denken in beperkingen;
  • Ervaring in hoe het is om autisme te hebben en hoe je als sportvereniging om kan gaan met mensen die gedragsproblemen hebben;
  • Inzicht in hoe aangepast sporten opgezet kan worden en wat dit oplevert voor de sportvereniging
  • Uitleg over het Special Sports Event en hoe u hier als sportvereniging eventueel een bijdrage aan kunt leveren; 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: