Direct door naar content
Nederland succesvol op Paralympische Winterspelen afbeelding nieuwsbericht

Nederland succesvol op Paralympische Winterspelen

22 maart 2018

Wat hebben onze toppers het goed gedaan, in totaal werden er drie gouden, drie zilveren en één bronzen plak veroverd. Een nieuw record, want nog nooit wist het Nederlandse team zo veel medailles te veroveren op de Paralympische Winterspelen.

Twee van de drie gouden plakken behoren tot Bibian Mentel. Door de enorme strijd tegen de steeds terugkerende kanker had ze een korte aanlooptijd en was het goud zelfs meer dan ze had durven dromen. De 18-jarige zitskiër Jeroen Kampschreur heeft ook een gouden medaille gewonnen, op de supercombinatie. Lisa Bunschoten stond sterk op haar bord en veroverde een bronzen plak bij het onderdeel banked slalom en zilver (met een goud randje) op de snowboardcross, waar ze ten val kwam in de finale tegen Bibian.  Voor Chris Vos is een droom uitgekomen want hij stond in de finale en won een zilveren plak. Deze voelt als overwinning na een moeilijk seizoen! Linda van Impelen zette in de eerste afdaling met 1.14.87 de tweede tijd neer. In de tweede heat was ze een fractie sneller (1.1.4,37) en daarmee was haar totaaltijd goed genoeg voor een zilveren plak.

Nu eerst even kort bijkomen van de inspanning en de lange reis, maar ze moeten zich langzaam al voorbereiden op een huldiging. Morgen worden ze verwacht op paleis Noordeinde, waar de koning, koningin en prinses Margriet de sporters zullen huldigen.

 

Fotografie: Mathilde Dusol
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: