Direct door naar content
Mensen met een beperking maken kennis met aangepast sportaanbod in Wilnis afbeelding nieuwsbericht

Mensen met een beperking maken kennis met aangepast sportaanbod in Wilnis

27 maart 2018

In opdracht van gemeente De Ronde Venen en in samenwerking met verschillende sportverenigingen organiseerde Team Sportservice provincie Utrecht een aangepaste sportdag. Op zaterdag 17 maart kon iedereen met een beperking zelf ervaren hoe leuk het is om te sporten. Wethouder van De Ronde Venen Alberta Schuurs-Jensema kwam langs en ging in gesprek met de deelnemers en de verenigingen.

Loopfietsen

Tijdens de clinic loopfietsen van Lucy Vismans leerden deelnemers de juiste techniek om zich op een loopfiets voorwaarts te bewegen. De loopfiets ideaal is voor mensen die slechter ter been zijn. Na de instructie liepen de deelnemers ook een rondje in het park op de loopfietsen.

Zitvolleybal

Hans Mater, de bondscoach van het Nederlands heren zitvolleybalteam, gaf een clinic zitvolleybal. Een aantal deelnemers van het zitvolleybalteam VC Hoofddorp ondersteunde de bondcoach hierbij. De deelnemers leerden de basistechnieken van zitvolleybal. Interesse zitvolleybal? Neem dan van 15 t/m 22 juli eens een kijkje tijdens het WK zitvolleybal. De speelsteden zijn Venlo, Eindhoven, Arnhem, Rotterdam en Den Haag.

Badminton

Ook badminton was erg geliefd onder de deelnemers van de sportdag! Trainers van Badmintonvereniging Veenshuttle brachten de deelnemers goede forehand- en backhandslagen bij. Een aantal deelnemers was zo enthousiast dat ze binnenkort bij de vereniging gaan kijken en mogelijk lid worden.

Tafeltennis

Sinds kort staat de tafeltennisafdeling van sportvereniging Veenland ook open voor sporters met een beperking. Deelnemers aan de sportdag waren dan ook niet weg te slaan bij de tafeltennistafels die continue bezet waren.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

KPN Voetbalvriendendag groot succes!

Met geleende handbike ontdekte Bas nieuwe passie

Jochem Leemans: "Denk in oplossingen!"

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×