Direct door naar content
Racerunning vaste plek bij open club AV De Liemers in Zevenaar afbeelding nieuwsbericht

Racerunning vaste plek bij open club AV De Liemers in Zevenaar

28 maart 2018

Bij atletiekvereniging De Liemers in Zevenaar bruist het de hele week van de activiteiten. Met de opening van de nieuwe accommodatie kreeg de vereniging de functie van open club. Dat betekent een gezonde atletiekvereniging met ook een maatschappelijke functie. In 2017 werden in dat kader clinics racerunning gegeven. Die werden zo goed bezocht dat racerunning nu een vaste plek bij de vereniging heeft.

Racerunning echt atletiekonderdeel
Voorzitter Jacqueline van Pelt vertelt dat AV De Liemers zocht naar sportieve activiteiten gerelateerd aan atletiek om de daluren te benutten. “Met ondersteuning van de Gelderse Sport Federatie schreven we een ondernemingsplan en werd stichting De Liemers Breedtesport opgericht. Die bedenkt maatschappelijke programma’s waaronder het racerunning-aanbod. We vonden het leuk om dit atletiekonderdeel voor sporters met een beperking te introduceren op de club. Voor mensen met een motorische beperking is deze vorm van sport heel goed om te werken aan de spierontwikkeling in de benen.”

Zelf RaceRunners aanschaffen
De vereniging heeft inmiddels diverse subsidies ontvangen zodat ze RaceRunners kunnen aanschaffen. Zo is er financiering gekomen via Grenzeloos Actief, de gemeenten Duiven, Montferland, Westervoort en Zevenaar, NSGK / Foppe de Haan Fonds en de Johan Cruyff Foundation. De voorzitter van de club is er erg blij mee. “Als open club zit onze vereniging in de lift. Het is mooi om te zien met hoeveel plezier iedereen de nieuwe, toegankelijk accommodatie gebruikt en dat nieuwe projecten als racerunning een plek krijgen!”

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Modemerken worden steeds inclusiever

Kom even helemaal tot rust met yoga

Invictus Games komen nu echt dichtbij!