Direct door naar content
Blog 5 Melanie - "De test ging heel goed en ik ben weer vooruitgegaan" afbeelding nieuwsbericht

Blog 5 Melanie - "De test ging heel goed en ik ben weer vooruitgegaan"

30 maart 2018

Inspanningstest
Ongeveer 2 maanden geleden moest ik naar Amsterdam om weer een inspanningstest en een DEXA scan te doen. Met de inspanningstest moest ik eerst 30 seconden zo snel mogelijk fietsen. Daarna gingen we de echte test doen.  Ik kreeg een kapje op om je zuurstof en koolstofdioxide te meten. Elke drie minuten werd er in mijn oor geprikt om mijn lactaat te meten. De inspanningstest ging heel goed ik ben weer vooruitgegaan. Daarna moesten we door naar de DEXA scan om mijn vetpercentage en spiermassa precies te meten.

Nog even doortrainen
Drie weken geleden heb ik een tijdrit gedaan op de Delenseweg met veel heuvels van 9,1 km. Dat was heel erg zwaar, omdat ik niet gewend ben om op heuvels te trainen. toch ging het voor mijn gevoel best wel goed. We moesten de tijdrit rijden om te kijken of je goed genoeg bent om aan wedstrijden mee te doen in het buitenland. Jammer genoeg moet ik nog doortrainen, maar ik ben nog jong haha.

Trainingsweekend in Papendal
Zaterdag en zondag (24 en 25 maart) heb ik een trainingsweekend gehad in Papendal met het talententeam. De eerste dag gingen we naar de Delenseweg  om daar kleine tijdritten te gaan rijden, want 21 april heb ik daar weer een tijdrit. De kleine tijdritten gingen goed. Toen we weer aankwamen in Papendal gingen we eten in de sportrestaurant op Papendal. Daar was super lekker eten. In de middag gingen we sleutelen aan onze handbikes. Ik heb zelf mijn band moeten verwisselen. Gelukkig ging dat goed. Daarna moesten ik en mijn teamgenoot ons inchecken in het hotel en gingen we met het team eten in et restaurant. Om half 10 s’ avonds kregen we van onze coach informatie over het trainen.

25 maart gingen we om half 10 in de ochtend naar de Posbank. We kregen een kaartje mee hoe we ons tijdens het handbiken moeten voelen zoals positief denken, negatief denken of glimlachen dat moest ik dan de hele rit doen. Eerst moest ik een heel steil stuk naar beneden fietsen met allemaal wilde paarden om mij heen. Als ik helemaal beneden was moest ik het ook omhoog handbiken en dat drie keer. Na het middag eten zijn we nog naar Eede toe gefietst en weer terug. Ik vond de trainingsweekend super leerzaam en heel leuk!

Aankomende wedstrijden
Deze winter ben ik veel gaan trainen om mijn doel te behalen om sneller te gaan handbiken. Het gaat aardig de goede kant op, want de wedstrijden komen er weer aan! Zaterdag 31 maart heb ik een tijdrit in Almere van 21km ook doe ik tweede paasdag mee aan de klap tot klap in Stadskanaal dit is een tijd rit van 10 kilometer en op 7 april heb ik een wedstrijd in Rotterdam van een uur dit is de eerste wedstrijd van de Nederlandse handbike competitie. Daar heb ik heel veel zin in. Natuurlijk ga ik 14 juni ook weer naar Oostenrijk voor de HandBikeBattle. Mijn doel is om nog sneller boven te komen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: