Direct door naar content
Ilonka (26, onderbeenamputatie) vond haar nieuwe vriend op het water afbeelding nieuwsbericht

Ilonka (26, onderbeenamputatie) vond haar nieuwe vriend op het water

09 april 2018

Waar zijn die leuke, sportieve mannen nou, dacht Ilonka (26). Niet in de kroeg, waar mannen sowieso raar naar haar prothesebeen keken als ze opstond. Ook op Tinder had ze geen succes. Uiteindelijk vond ze de leukste man op een plek waar ze niet bewust naar een man zocht: op het water, tijdens een cursus suppen!

“Als ik aan de bar zit, valt het de meeste mensen niet op, mijn prothese been. Totdat ik opsta. Soms word ik aangekeken alsof ik een aliën ben. Op een dag bedacht ik me: waarom hoop ik eigenlijk een leuke vriend te vinden in de kroeg? Ik hou niet eens van uitgaanstypes, ik hou van sportieve mannen! Maar sporten is voor mij nog wel een ding. Met mijn prothese moet ik soms nog letterlijk mijn draai vinden. Een grotere uitdaging was er niet voor mij toen een groepje vriendinnen van me een sup-cursus ging doen.”

Sup staat voor ‘Stand Up Paddle Surfing’, en het is al een paar jaar een nieuwe rage in de watersport. De naam zegt het al: er wordt staand gepeddeld op een surfplank. De oorsprong van het suppen ligt in Hawaï, maar in Amerika en Australië is suppen al langer een hit. Juist omdat iedereen het snel kan leren. Ook Ilonka dus, met haar prothese. "Toen ik op die plank stond, daar op het water in de polder, kreeg ik het ultieme vrijheidsgevoel. Ja, ik stond er wat stuntelig, en wat was ik in het begin bang om in het water te vallen. Maar het ging goed. Aan het eind van de cursus smaakte het naar meer, en maakte ik met een groepje suppers geregeld mooie tochten over het water.”

“Ik ben nooit zo’n ontzettende sportieveling geweest. Suppen is voor mij puur ontspanning, maar tegelijkertijd is het een perfecte work-out. Ik train mijn rug, borst, armen en billen allemaal tegelijk. Soms sup ik in groepen, soms gewoon met z’n tweeën. Er zijn speciale sup-weekenden waarin je kunt suppen en yoga kunt doen. Op zo’n weekend leerde ik Steven kennen: een leuke gozer met wie het klikte. Iemand die verder keek dan mijn prothesebeen. Dat hele been boeit hem niet zo. Hij valt op mij, niet op mijn been. Voor alle kroegtijgers die op zoek zijn naar een sportieve outdoor man: ga er op uit, en blijf niet aan die bar hangen! Bovendien ben ik door deze actie zelf een outdoor babe geworden. Als ik Steven mag geloven dan.”

Ook voor jou is er een geschikte sport die je leuk vindt, waarbij je aan je conditie en je gezondheid werkt én waarbij je een hoop gezelligheid vindt met mede-sporters. Benieuwd welke sportverenigingen er bij jou in de buurt zijn voor een proefles of lidmaatschap? Klik hier

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!