Direct door naar content
Rolstoelsporten op de Mytylschool in Roosendaal afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelsporten op de Mytylschool in Roosendaal

06 april 2018

Al vanaf de carnavalsvakantie zijn de leerlingen van de Mytylschool uit Roosendaal elke week druk met een nieuwe activiteit, namelijk rolstoelsport!

Elke maandag kunnen leerlingen meteen vanuit school naar de gymzaal komen om een uurtje te sporten. Er worden allerlei leuke activiteiten aangeboden zoals tennis, basketbal, hockey en tikspelen! Ook wordt er elke les aandacht besteedt aan rolstoelvaardigheid.

Veel ouders gaven aan dat het lastig is om bij de sportvereniging te komen in verband met vervoer. Om die reden hebben de beweegcoaches van SSNB bedacht om de sportactiviteit dan naar de school te brengen. Daarnaast zijn er ook sportrolstoelen in de gymzaal beschikbaar. Hierdoor doen er zelfs een paar kinderen mee die in het dagelijks leven geen gebruik maken van een rolstoel. Ook zij vinden het supercool om in een rolstoel te sporten!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: