Direct door naar content
Windmill cup voor jeugdige rollers met side events in Oosterbeek afbeelding nieuwsbericht

Windmill cup voor jeugdige rollers met side events in Oosterbeek

18 april 2018

De Duno Air Windmill Cup is het grootste en sterkste internationale jeugdtoernooi voor spelers t/m 14 jaar in Nederland. Het is een Tennis Europe Junior Tour in categorie 1 en tevens onderdeel van een jeugd Grandslam reeks in Parijs, Oosterbeek, Nantes, Keulen/Düren en Hasselt. De beste spelers en grootste talenten uit de hele wereld doen mee aan dit toernooi. Oud deelnemers zien we inmiddels terug op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon.

Naast het toernooi voor valide tennissers, organiseert OTV Oosterbeek, net als in 2017, in 2018 ook een toernooi voor tennissers in een rolstoel. Dit is een ITF-toernooi voor spelers t/m 18 jaar in de hoogste categorie (grade A). Het is heel bijzonder dat een evenement voor jeugdige rollers wordt gecombineerd met een toernooi voor valide jeugd. Veel toernooien voor deze doelgroep zijn er sowieso niet en als ze er zijn, dan worden ze gecombineerd met een rolstoeltoernooi voor senioren. Bedoeling is om beide toernooien en doelgroepen volledig te integreren bij de Duno Air Windmill Cup door voor iedereen optimale faciliteiten in een prachtige, toegankelijke omgeving te bieden. 

De Duno Air Windmill Cup start met kwalificatiewedstrijden op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018. Het hoofdtoernooi voor de valide spelers start op maandag 16 juli en de rollers starten op woensdag 18 juli (na een intensief trainingskamp van 2 dagen). Alle finales zijn op zaterdag 21 juli 2018.

Duurzame organisatie van toernooi en invulling op het park van OTV vinden wij van belang; sportaanbod voor mensen met een beperking en voor mensen die er niet aan toe komen om zelf te gaan sporten. Tevens past het evenement binnen het beleid van de provincie Gelderland als het gaat om aangepast sporten. 

De te organiseren Side Events dragen bij aan uiteenlopende doelen van Gelderland Sport en Gelderland Sport onbeperkt! van de provincie Gelderland, zoals het versterken van de breedtesport, aangepast sporten en sociaal maatschappelijk ondernemen. Deze side events worden op alle toernooidagen georganiseerd.  
Zo zijn er ook clinics voor sporters met een handicap:

-    Clinic G-Padel op woensdag 18 juli van 17.00 tot 18.00 uur
-    Clinic Rolstoeltennis in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation op vrijdag 20 juli van 16.00 tot 18.00 uur

Alle wedstrijden worden gespeeld op de gravelbanen van de Oosterbeekse Tennisvereniging OTV te Oosterbeek. Het gehele promo- en spelersdorp zal worden opgebouwd op het enorme terrein van sportpark Hartenstein dat direct naast het tennispark van OTV is gelegen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: