Direct door naar content
Volop aandacht voor sporters met een beperking tijdens de BMX Supercross afbeelding nieuwsbericht

Volop aandacht voor sporters met een beperking tijdens de BMX Supercross

18 april 2018

Van 4 tot en met 6 mei kun je bij sportcentrum Papendal genieten van het jaarlijkse topsportevenement de UCI BMX Supercross World Cup. In dat weekend gaan de beste BMX’ers met elkaar de strijd aan tijdens spectaculaire wedstrijden #OpPapendal. Alle wedstrijden gezien? Dan kun je ook gratis naar het Framed festival, met lekker eten, muziek, cultuur en gezelligheid. Sportcentrum Papendal vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan aangepast sporten en organiseert side-events en activiteiten. Zoals de toerfietstocht de Holland Classic en demonstraties en clinics rolstoelbasketbal.

Sporten moet voor iedereen leuk zijn
Laurens Waardenburg van Sportcentrum Papendal: "Het weekend van de BMX supercross is echt een dagje uit voor de hele familie. Behalve de topraces van de BMX Supercross kun je allerlei leuke dingen doen. Zoals het muziek- foodtruckfestival en diverse side-events. Wij vinden het belangrijk om activiteiten voor diverse doelgroepen te organiseren. Daarin spelen sporters met een beperking een grote rol. Zeker in dit jaar waarin aangepast sporten in de schijnwerpers staat vinden wij het leuk om samen met Gelderland sport onbeperktactiviteiten te organiseren. Want sporten moet voor iedereen leuk zijn.”

Side events en activiteiten aangepast sporten
Tijdens het festivalweekend kan het publiek komen kijken bij een rolstoelbasketbaltoernooi door TeamNL. De beste rolstoelbasketballers, waaronder Bo Kramer, Jelmer van Brunschot, Gijs Even, en vele anderen nemen het in diverse 3x3 toernooien tegen elkaar op. Zelf rolstoelbasketbal proberen kan ook tijdens clinics op zaterdag en zondag. Op zondag 6 mei gaan handbikers en tandemrijders van start bij de Holland ClassicGelderland sport onbeperkt heeft samen met de wielersportbond NFTU zoveel mogelijk wielrenners met een beperking uitgenodigd. Dit team laat zien hoe leuk sporten is voor iedereen. Kom dus kijken of deelnemen in #Papendal van 4-6 mei!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Modemerken worden steeds inclusiever

Kom even helemaal tot rust met yoga

Invictus Games komen nu echt dichtbij!